Pappan: ”Vi måste tänka på hans död”

Publicerad:

SPORTBLADET

Nya dystra beskedet om Jules Bianchi

1 av 6
Jules Bianchi kör rakt in i bakdelen på den hjullastare som håller på att bärga en annan bil.

Jules Bianchis tillstånd har stagnerat och den neurologiska utvecklingen är svag.

Det berättar Formel 1-förarens far i en intervju med Canal Plus.

– Vi måste tänka på hans död, det är fruktansvärt, säger Philippe Bianchi.

Det var under Japans GP i september i fjol som Jules Bianchi förlorade kontrollen över sin Marussia-bil i en höghastighetskurva och kraschade in i den hjullastare som kommit in på området för att bärga Adrian Sutils bil.

Fransmannen ådrog sig svåra hjärnskador och har leget nedsövd dess.

För sex veckor sedan gav Jules far, Philippe Bianchi, en optimistisk intervju till franska tidningen Nice-Matin om hur hans son ibland ”rör sig eller klämmer min hand”.

”Varje dag är svår”

I dag, nio månader efter den allvarliga kraschen, är pappan mer dämpad. I en intervju med franska Canal Plus berättar han att Jules tillstånd har stagnerat och att ”den neurologiska utvecklingen inte är vad man hoppats på”.

– Så länge den finns liv finns det hopp, även om man efter ett tag hoppas på ett mirakel. Varje dag är svår. Varje dag har vi telefonen vid vår sida. När vi kliver upp morgonen tänker vi på Jules liv. Vi tänker också på hans död, eftersom vi måste tänka på hans död, säger Philippe Bianchi enligt The Guardian.

”Inget han vill”

Pappan vittnar om nio extremt tuffa månader för familjen, som slitits mellan hopp och förtvivlan.

– Vi måste tänka på hans död eftersom vi är i en situationen där vi vet att många olika saker kan hända. Det är fruktansvärt. Jag tror att vi alla slutade leva den dagen. Att ligga i en sjukhussäng är inget Jules vill. Det är inte hans liv, och det är inget vi heller vill honom.

Publicerad: