Poker

Nådde världstoppen – då tog han ledigt

Av: 

Minimedia

Viktor Blomberg

SPORTBLADET

Wigg om framgångarna: ”Jobbat mer än tidigare”

Anton Wigg njuter av semestern, som bland annat innefattar en vistelse i Dalarna.
Anton Wigg njuter av semestern, som bland annat innefattar en vistelse i Dalarna.

Anton Wigg var nära att rankas som världens bäste turneringsspelare på nätet.

Då gick svensken på semester.

– Det är skönt att låta hjärnan koppla av, säger Wigg som efter ett framgångsrikt halvår laddar om inför online-VM i poker.

Drygt halva året har passerat och en av de svenskarna som lyckats bäst i pokervärlden hittills är Anton ”AnteSvante” Wigg, 27.

I maj i år nådde han till exempel flera framskjutna placeringar vid Spring Championship of Online Poker (SCOOP). Samma månad vann han den månatliga leaderboard-tävlingen på pokercommunityt PocketFives, som håller koll på världens bästa turneringsspelare på nätet.

– Det har varit ett riktigt bra år. Jag la ner mycket jobb inför SCOOP och åkte till och med till Toronto för att spela där och få en bättre dygnsrytm och det gick bra, säger Anton Wigg.

Var rankad tvåa

Vid ett tillfälle var han av PocketFives rankad som tvåa på listan över världens bästa turneringsspelare online. Nu ligger han på sjunde plats, rapporterar Poker.se.

– Jaså? Jag var tvåa när jag gick på semester, sen har jag inte kollat, haha.
Hur viktigt är det för dig att bli rankad som etta i världen?

– Det vore jättekul, men det är inget jag satsar på. Jag vet att jag inte är världens bästa pokerspelare. Det finns många som är extremt duktiga som lägger ner mer arbete än mig. Jag är bara glad att jag fortfarande hänger med efter så många år, säger Wigg som spelat poker på heltid över åtta år nu, och tjänat över 63 miljoner kronor, enligt Global Poker Index.

Välbehövlig semester

Han uppskattar att han en vanlig vecka jobbar omkring 60 timmar med sitt pokerspelande och därför är en semester nu över sommaren minst sagt välkommen.

– Jag har jobbat mer i år än något annat år tidigare så det är skönt att ta några veckor. Som med vilket annat jobb som helst tror jag att man behöver ta ledigt ibland. Det är skönt att låta hjärnan koppla av och komma bort från datorskärmen.
Hur kopplar du av när du är ledig?

– Jag har till exempel varit på semester med pappa och bilat i Spanien, jag var på en musikfestival i Tyskland och nu är jag med mamma i Dalarna och fixar med ett hus. Sedan blir det ett par veckor i Stockholm.

”Som en tidsmaskin”

Ett litet avbrott i semestern blev det dock när det var dags för Main Event vid WSOP i Las Vegas, där Wigg lyckades ta sig vidare till den andra dagens spel.

– Det är en speciell och väldigt rolig turnering, man blir aldrig missnöjd när man åker dit, även om man åker ut. Main Event är som att sätta sig i en tidsmaskin och åka bakåt i tiden, det är en väldigt social och trevlig pokerupplevelse och det är lite så jag tycker att det ska vara. Folk som kommer dit har kul och det ger ett mervärde utöver pengarna.

Barcelona nästa höjdpunkt

Bland höstens stora höjdpunkter för Anton Wigg finns online-VM, WCOOP, och EPT-stoppen. Först ut är tävlingen i Barcelona som ligger i slutet av augusti, så det finns gott om tid till både semester och ”försäsongsträning”.

– För att hålla formen slipar jag på tekniska detaljer, går igenom instruktionsvideor och situationer som jag kanske är lite osäker i. Sen gäller det att få in lite händer, att få in spelvanan. Det går att jämföra med en idrottare som inte tävlat på några veckor, de blir också lite segare.
Vad har du för mål inför hösten?

– Jag har förberedelsemål snarare än placeringar eller prispengar. Det är att komma väl förberedd och att jag har lagt ner tillräckligt med studietid innan. Poker är inte så mycket tur i det långa loppet, men det kan vara det på kort sikt. Det är bättre att ha som mål att spela så bra som möjligt.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker