Darcy Ward

”Ska vinna guld för Darcys skull”

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

Piraterna kör för allvarligt skadade stjärnan

Trots Darcy Wards tillstånd kommer mötet mellan Piraterna och Smederna att köras som planerat under tisdagen.

– Nu går vi hela vägen och försöker vinna guld för Darcys skull. Det är det han vill, säger piratledaren Stefan Andersson Skill.

Stefan Andersson Skill kommer aldrig att glömma måndagen den 24 augusti 2015, hur gärna han önskar att det vore möjligt.

– Jag har haft bättre dagar. Ja, det är den värsta dagen sedan mina föräldrar gick bort. Det är tufft och har varit många tårar, säger han Sportbladet.

Stefan fick tidigt veta att Darcy Ward är så allvarligt skadad att karriären sannolikt är över.

– De har gått ut med det i Polen, men innan man vet hundra... Jag lever lite på hoppet och läkarna pratar om 48 timmar. Det är bara hoppas och be för att det inte blir så, men när ryggmärgen är paj ser det tufft ut. Han är 23 bast. Det är helt sjukt. Jag lider med honom och hans familj.

Två nackkotor skadade

Stefan Andersson Skill har via sms haft kontakt med Darcy Ward, som kraschade under söndagskvällens ligamatch mellan Zielona Góra och Grudziadz. Ryggmärgen skadades, liksom två kotor i nacken.

– Jag ska inte återge vad han skrev, men han måste vara stark nu. Det måste jag också. Mina första tankar var: ”Fy fan, nu skiter jag i det här. Jag vill inte ha med speedway att göra”, men livet måste gå vidare, säger Stefan Andersson Skill.

Höll krismöte

Piraterna kallade till krismöte under måndagseftermiddagen för att diskutera Darcy Wards tillstånd och fortsättningen av säsongen. Den sista elitseriematchen, då Piraterna tar emot Smederna, kommer att köras som planerat i morgon.

– Vi som klubb kan inte ställa in, och det vill absolut inte Darcy. Nu går vi hela vägen och försöker vinna guld för Darcys skull. Det är det han vill, säger Stefan Andersson Skill.

Chris Holder, Wards gode vän och lagkamrat i Piraterna, befinner sig på sjukhuset i Zielona Góra och kommer inte att köra tisdagens elitseriematch. I deras frånvaro har Stefan Andersson Skill kallat in Adrian Miedzinski och Jonas Davidsson.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Darcy Ward

Stefan Andersson Skill

Motorsport

Speedway