Melwin Holm

Melwin Holm om rekordet: ”Det var sjukt”

avSimon Norberg

Foto: ARKIVBILD: BILDBYRÅN
Melwin Holm.

I lördags slog Melwin Holm, 13, till med ett nytt personligt rekord när han hoppade 1,97 vid tävlingar i Värmlandsmästerskapen.

Men tro inte att supertalangen nöjer sig med det.

– Jag hoppas att jag klarar tvåmetershöjden innan inomhussäsongen är över, säger han till NWT.

Melwin Holm är en talang utöver det vanliga. Under fjolårssäsongen slog höjdhoppstalangen igenom med dunder och brak när han hoppade 1,87 och slog ett inofficiellt världsrekord för tolvåringar och några månader senare blev 1,87 helt plötsligt 1,89.

Nu har Holm fyllt 13 år och i lördags, på inomhussäsongens första tävling, slog han till med en rejäl putsning av sitt gamla rekord när han tog sig över ribban på 1,97.

– Jag är förvånad att han hoppade så högt. Han har hoppat 1,91 på träning i höst. Men inte dessa höjder, sa Stefan Holm till NWT då.

Vill sätta officiellt rekord

Melwin Holm var själv förvånad över sitt monsterhopp på Värmlandsmästerskapen i Våxnäshallen.

– Jag hade haft problem med att ta 1.85 på träningarna innan. Jag hade också tränat dåligt eftersom det varit mycket i skolan och så. Jag chockade mig själv. När jag landade hörde jag folk jubla. Först trodde jag att ribban ramlat ner men när jag såg att den låg kvar... det var sjukt, säger han till samma tidning.

Men förvåningen till trots slår sig inte 13-åringen för bröstet. Målsättningen är högre än så.

– Det är att sätta ett världsrekord. Jag har ett inofficiellt, men jag vill ha ett officiellt. Jag hoppas att jag klarar tvåmetershöjden innan inomhussäsongen är över, säger han.

Enligt sajten ”Age Records” som sammanställer inofficiella världsrekord för åldersklasser är 13-årsrekordet, 2,03, japanskt och har tillhört Hisanori Yamamoto sedan 1976.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott

Höjdhopp