Kalla satsar vidare på succékonceptet: ”Kommer vara min tränare”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Ingesson och Kalla.

avPetra Thorén

SPORTBLADET

TRONDHEIM. Charlotte Kalla är mitt i semestern, men tankarna på nästa säsong finns redan där.

En sak är definitiv: skidstjärnan fortsätter succésamarbetet med Magnus Ingesson.

Enligt uppgifter till DN kommer hon att återvända till landslaget, tillsammans med tränaren.

– Magnus kommer att vara min tränare, säger Charlotte Kalla.

Det var en solbränd, semesterfirande Charlotte Kalla som dök upp i Trondheim i går. Det var en självklarhet för Charlotte Kalla att ta ett avbrott i ledigheten för att köra en sista duell med den norska stjärnan Marit Björgen, som slutar efter säsongen.

Marit Björgen har och kommer alltid att vara en stor förebild för Charlotte Kalla och norskan bjöd på stående fot efter segern i ”Trondheim skishow” i går in svenskan till Oslo kommande försäsong med löfte om full markservice.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: Petra Thorén
Charlotte Kalla i Trondheim i går.

Charlotte Kalla, 30, har under ledigheten kunnat njuta av en av sina bästa säsonger någonsin. Hon har gjort en farthöjning och guldet på skiathlonloppet i OS var en av höjdpunkterna.

Sedan två år tillbaka har Charlotte Kalla valt att satsa på egen hand, utanför landslagets träningsgrupp. Hon ville i går inte avslöja hur det blir kommande VM-säsong, men mycket talar för att hon kopierar det koncept som fungerat så bra.

Och en sak är klar: succésamarbetet med Magnus Ingesson fortsätter.

– Magnus kommer att vara min tränare, säger Charlotte Kalla.

I går var Charlotte Kalla förtegen om hur satsningen ska se ut, men enligt DN kommer hon att återvända till landslaget. Precis som Magnus Ingesson. Uppgifterna bekräftades på den presskonferens som Svenska skidförbundet arrangerade under torsdag eftermiddag.

Vad är det som har fungerat bäst?

– Jag har trivts väldigt gott med förberedelserna och känner en stor motivation att göra ett gott jobb. Jag vet att det betyder allt för att komma redo till en tävlingssäsong.

Vad har fungerat mindre bra?

– Det finns alltid detaljer man kan skruva på och göra ännu bättre. Men det har varit fantastiskt kul att tävla och hålla en hög nivå över säsongen.

Inte haft personligt samtal

Landslagsledningen har tillsammans med åkarna utvärderat säsongen som varit, men Charlotte Kalla har inte haft personliga samtal med förbundskapten Rikard Grip under SM som de andra åkarna haft.

– Ledningen satt med de som varit med i träningsgruppen, men eftersom jag inte tillhört den så gjorde inte jag det. Men vi har gjort en utvärdering på nätet. Alla åkare har fått göra en skriftlig utvärdering. Sen har vi utvärderat OS separat via SOK. Så jag har fått skriva av mig i alla fall.

Hur ser du på Rikard Grips jobb som förbundskapten?

– Det är inget som jag vill diskutera så här, säger Charlotte Kalla artigt.

Hon fortsätter efter avbrottet i Trondheim – det blev för icke fulltränad Kalla en tredjeplats efter Marit Björgen och Kathrine Harsem – sin ledighet.

– Jag ska i väg på lite weekend, och till fjällen en sväng. Jag har varit kring Kungsleden nu senast, berättar Charlotte Kalla.

Omstarten är dock inte långt borta.

– Vi har läger med klubben (Piteå Elit) den 28 april, det blir första uppstarten. Jag är mitt i min vila nu, säger Kalla.

ARTIKELN HANDLAR OM