Daniel Ricciardo snabbast i Azerbajdzjan

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Daniel Ricciardo vann F1-loppet i KIna.

Och var snabbast i Baku.

– Det blir en rejäl kamp i både kval och race, säger han

Deltävlingen i Azerbajdzjan är en av de snabbaste under säsongen. Det är en bana där Mercedes har tagit pole position de två gånger som tävlingen har körts - men de senaste årens dominanter såg inte alls snabba ut under fredagens träningar. Valtteri Bottas hade den fjärde snabbaste tiden och Lewis Hamilton den femte. De båda förarna var ungefär åtta tiondelar efter Red Bulls Daniel Ricciardo.

– Red Bulls kombination av bil och däck verkar vara den snabbaste, säger Mercedes styrelseordförande Niki Lauda till ORF.

– Men jag vågar inte ge några tips längre.

Ricciardo snabbast inför F1 i Azerbajdzjan

Ricciardo, som vann i Baku förra året och vann i Kina senast, imponerade under den första och den andra träningen. Han var 0,069 före Ferraris Kimi Räikkönen under det andra passet och Red Bulls Max Verstappen, som missade en stor del av den första träningen sedan han kraschat, var en tiondel långsammare än Ricciardo på plats tre.

Trots två bilar bland de tre första är Red Bulls stallchef försiktig i sina kommentarer.

– Det är en raksträcka på två kilometer, med en lätt kurva i och det ska vara Mercedes styrka, säger Red Bulls stallchef Christian Horner till motorsporttotal.

Samtidigt har Mercedes inte vunnit något lopp i år och i Kina senast stod båda teamets bilar i andra startled.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP
Problem med växellådan

Tungt för Vettel och Ericsson

Ferraris VM-ledare Sebastian Vettel, fanns inte med bland de snabbaste förarna under eftermiddagen, han gjorde en miss och var 1,3 sekunder efter Ricciardo på plats elva.

– I morse fungerade ingenting, men under eftermiddagen var det bättre. Jag hade mer förtroende för bilen och det blev betydligt bättre mot slutet av passet, säger Vettel till Motorsportmagazin.

För Marcus Ericsson var det en tyngre dag. Svensken som kör sitt 80:e F1-lopp på söndag, fick se sig slagen av sin teamkollega Charles Leclerc under det första passet och under det andra hade han problem med växellådan, körd bara nio varv och tillbringade därmed den mesta tiden i garaget.

Senaste snacket inför Baku - läs F1-bloggen

Publicerad:

LÄS VIDARE