Carolina Klüft blir expert på SVT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

SPORTBLADET

Hon har redan jobbat som programledare.

Nu blir Carolina Klüft ny expert i SVT:s friidrottssändningar.

– Det har gått sex år sedan jag slutade min aktiva idrottskarriär och nu känns det som jag har fått en lagom distans till friidrotten, säger hon till SVT.

Det är sex år sedan en av Sveriges främsta friidrottare genom tiderna, Carolina Klüft, lade av.

Sedan dess har hon haft flera olika tv-uppdrag. Bland annat som studioankare i Viasats OS-sändningar och SVT:s lördagsunderhållning Duellen.

Nu är hon tillbaka i friidrottsvärlden på allvar – som expert för SVT.

– Det har gått sex år sedan jag slutade min aktiva idrottskarriär och nu känns det som jag har fått en lagom distans till friidrotten. Det ska bli väldigt kul att få ägna mer tid på friidrotten och följa de svenska och internationella stjärnorna, säger Carolina Klüft till SVT.

Gör debut i Oslo

Klüft ansluter till teamet med Jacob Hård, Kajsa Bergqvist och Anders Gärderud.

– Som sjukampare har jag koll på många olika grenar och tekniker, och har dessutom varit med på många stora mästerskap. Även om det har gått några år är känslan och förberedelserna inför ett mästerskap desamma, och det hoppas jag kunna förmedla, säger Carolina Klüft.

SVT har bland annat rättigheter till Diamond League, Folksam Grand Prix och EM i Berlin i sommar. Debuten ska enligt SVT ske under Diamond League-tävlingen i Oslo den 7 juni.

Publicerad:

LÄS VIDARE