André Myhrer på pallen i snökaoset

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

André Myhrer körde ur senast när han var på väg mot pallen.

Men i snökaoset fick svensken kliva upp på pallen.

– Det var en kamp där ute, säger stjärnan.

1 av 2 | Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter / BILDBYR N

Mattias Hargin var trea i slalompremiären i Levi och André Myhrer var på väg mot pallen innan han körde ur. 

I Val d` Isere hade båda svenskarna läge på pallen efter det första åket. Myhrer låg trea inför andra, 21 hundradelar efter ledande Stefano Gross och Hargin var fyra, 38 hundradelar efter. 

Snön öste ner i det andra åket vilket skapade svåra förutsättningar för åkarna. Hargin tappade mycket i andra åket och slutade åtta.

– Lite frustrerande. Det var ju riktigt svårt, så i slutändan är jag ganska nöjd med åtta. Det hade kunnat vara betydligt värre, jag såg ingenting och hade svårt att åka, säger Hargin.

”Var bedrövligt”

Myhrer gjorde inget kanonåk och gick i mål som trea – det räckte ändå till pallen efter att Michael Matt och Stefano Gross tappat.

– Jag är jättenöjd med dagen och att jag gör det i en backe som jag inte riktigt trivs jättebra i, med tanke på vad som hände i Levi i Levi jätteskönt att få med sig en pall. Nu går jag in topp sju också så det blir genast lättare i Madonna, säger Myhrer som också hade det svårt i snöfallet.

– Det var bedrövligt i andra, man såg ingenting på slutet. Det la sig ganska bra på brillorna. Det var en kamp där ute i dag, men tyckte att det löste ganska bra.

”Skönt för självförtroendet”

Myhrer har fått en bra start på OS-säsongen och hoppas att det fortsätter i samma riktning.

– Det känns bra. Storslalom har inte varit någon katastrof heller. Formen känns skaplig. I dag åker jag lite med huvudet i vissa partier och det tar jag också med mig, säger han och fortsätter: 

– Jag har visat att jag är med och det är väldigt skönt för självförtroendet.

Marcel Hirscher vann tävlingen före Henrik Kristoffersen som bara var en hundradel före Myhrer.

Sveriges 22 alpina världscupvinnare genom tiderna 00:48
ARTIKELN HANDLAR OM