Sensationslaget Frillesås klart för elitserien

1 av 5 | Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYR N
SPORTBLADET

Sensationslaget Frillesås säkrade seriesegern i herrarnas bandyallsvenska hemma på ett fullsatt Sjöaremossens isbana efter 7–4 mot Tranås.

– Jag grät oavbrutet i tio minuter från att det var cirka tre minuter kvar av matchen, säger Frillesås Mattias Johansson till svenskbandy.se.

Kungsbackalaget är därmed klart för elitserien nästa säsong, som första halländska lag någonsin, enligt SVT Nyheter Halland.

– Jag grät oavbrutet i tio minuter från att det var cirka tre minuter kvar av matchen. Det här betyder så oerhört mycket. Jag är otroligt stolt över inte bara laget, utan även klubben och organisationen som gjort den här satsningen möjlig. Att vi skulle nå så här långt var det nog ingen som trodde, säger Frillesås spelande tränare och mittfältare Mattias Johansson till svenskbandy.se.

Is på arenan först i november

Fyra fullträffar från målkungen Fredrik Brandin visade vägen inför 1 761 åskådare, nytt publikrekord, när Tranås besegrades med 7–4.

Det är endast tre år sedan som Frillesås tog sig tillbaka till allsvenskan efter en kort sejour i division 1.

Och förutsättningarna för allsvenskans sydligaste lag har varit allt annat än enkla. Det dröjde till exempel ända till november innan isen låg på Sjöaremossen i höstas.

Men nu väntar alltså spel i Sveriges högsta serie nästa säsong.

Falun slutade tvåa och Nässjö trea i bandyallsvenskan och de får därmed kvala till elitserien.

ARTIKELN HANDLAR OM