Sportbladet

IFK tappade överläge – igen: ”Det är individuella misstag”

Av: 

Henrik Lundgren

Tobias Hysén.
Tobias Hysén.

SPORTBLADET

Sjunde oavgjorda matchen.

Och sjunde gången IFK Göteborg tappade ett överläge.

– Det är individuella misstag – igen, säger Tobias Hysén.

Överlägsna i både spel och målchanser. Men trots det, och trots ledning med 1–0, så fick IFK Göteborg nöja sig med 1-1 mot Helsingborg.

– Det sitter någon där uppe på det jävla berget som vi försöker klättra upp för. Och varje gång vi närmar oss toppen så sparkar han ner oss igen, säger Tobias Hysén.

”Det är ju mitt hörn”

Det var sjunde gången i år som IFK Göteborg haft ledningen, och sen tappat till antingen oavgjort eller förlust.

– I dag sitter det inte i huvudet. Vi har sett ängsliga ut tidigare när vi haft ledningen, men i dag är vi bättre än Helsingborg även i slutet. De lyckas flytta fram, men skapar inte mycket. Men de behöver ju bara en chans.

Den chansen släppte John Alvbåge in. Frisparken från Alfred Finnbogason satt förvisso snyggt, men:

– Det är ju i mitt hörn.

”Tungt nu”

Alvbåge står omgiven av reportrar i omklädningsrummet. Alla vill höra om tavlan.

– Jag köper allt ni kommer att skriva. Det är otroligt tråkigt att behöva stå här igen med er runt mig. Det hade varit roligare om jag gjort något bra. Men jag ser skottet för sent, det kändes som en fet jävla smäll på käften.

Varför tappar ni en ledning, igen?

– Ja, det har vi gjort många gånger tyvärr. Jag höll på att säga att i dag var det ju trots allt inte på ett individuellt misstag, men… Det är tungt att se på grabbarna nu. I dag borde vi vunnit matchen, vi borde dödat den tidigare.

Chanser fanns. 17 avslut, varav sex på mål. Men trots frilägen för framför allt Tobias Hysén så blev det inte 2–0.

”Är så förbannad”

I fjol gjorde du mål på allt. Nu…?

– Chanserna finns där, och på de två sista träningarna så har jag satt allt. Jag gjorde mål mot Djurgården och jag har känt mig säkrare. Men så kom den här matchen och så missade jag mitt jätteläge. Vi leder 1–0, jag får chansen. I fjol så hade det betytt 2–0 och stängd match. Men nu sitter den inte. Hade vi vunnit så är det skit samma, men nu kommer jag att älta det här i 24 timmar. Bara vara så jäkla negativ och apatisk som det bara är möjligt. Det får bli min terapi, jag är så ledsen och förbannad just nu.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert: