Motorsport

Hamiltons succé – seger och VM-etta

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

”Det är helt makalöst”

Lewis Hamilton är den sjunde segraren i årets F1.
På lika många lopp.
– Det är helt makalöst, säger britten.

Här vinner Lews Hamilton formel 1-loppet i Kanada.
Här vinner Lews Hamilton formel 1-loppet i Kanada.

Mästaren från 2008 startade från position två, pole position hade Red Bulls Sebastian Vettel och det var också han som tog starten. Sedan gick Hamilton om tysken i samband med det första depåstoppet och kort därefter körde Hamilton också om Ferraris Fernando Alonso som hade ledningen av loppet.
Därefter var det Hamilton som kunde kontrollera läget. När han gick in på sitt andra depåstopp på det 50:e varvet valde Vettel och Alonso att stanna ute på banan, men med nya däck kunde Hamilton först köra ikapp Vettel. Britten körde förbi och tysken gick in i depå.

Tog första segern 2007

Hamilton fortsatte sin jakt och körde även ikapp och förbi Fernando Alonso som hade valt att bara göra ett depåstopp och som inte alls kunde svara på slitna däck.
Ferrariföraren som hade ledningen ett par varv från mål rasade sedan ner till femte plats.
– Det är en helt fantastisk känsla att återigen få vinna på den banan där jag tog min första seger 2007. Det känns jättebra och jag är otroligt stolt över stallet. Det är en jättehärlig känsla att äntligen få stå högst upp på prispallen och det känns som om detta var ett av de bästa loppen som jag kört  på mycket länge, säger Hamilton under presskonferensen.
– Jag trodde hela tiden att det skulle finnas en möjlighet för mig att vinna loppet och jag trodde väl att både Vettel och Alonso skulle satsa på två stopp. Jag trodde inte att ett enda stopp skulle betala sig.

”Var ett helt galet lopp”

Men bakom Hamilton körde både Lotus Romain Grosjean och Saubers Sergio Perez i mål med ett enda depåstopp.
– Jag tänkte att ett stopp kanske skulle kunna lyckas, men vi lät racet bestämma taktiken, säger tvåan Grosjean.
– Det var ett helt galet lopp, på slutet trodde jag att jag kanske skulle kunna slåss om plats fyra-fem, sedan körde jag om Fernando Alonso och plötsligt körde jag för en andraplats.
Bakom honom körde Sergio Perez upp sig från plats femton till plats tre och Sebastian Vettel som hade pole position gick in som fyra i mål.
Efter sju av säsongens 20 lopp leder nu Lewis Hamilton VM, han är två poäng före Ferraris Fernando Alonso och tre poäng före Red Bulls Sebastian Vettel.
Nästa deltävling avgörs i Valencia, Spanien, den 24 juni.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1