Machosymbolen nummer ett

Publicerad:
Uppdaterad:

Veckans golf med Martin Strömberg

Få konsumenter är så fåfänga och godtrogna som golfare och drivern är den största machosymbolen, penisförlängare nummer ett.

Den har alltid varit rund men i år ska den plötsligt vara fyrkantig.

Herregud!

K.J Choi är en av de spelare som använder den nya fyrkantiga drivern.
Foto: AFP
K.J Choi är en av de spelare som använder den nya fyrkantiga drivern.

Inga eventuellt extra meter eller fairwayträffar kan någonsin få mig att köpa en fyrkantig driver.

Fulaste klubban

För er som inte spelar golf är drivern den största klubban, som går längst (om du kan slå med den), som kostar mest och som nuförtiden också är fulast.

Jag är fortfarande förvånad varje gång jag tar upp drivern och ser att den är av stål, eller något liknande. Jag är så van vid de vackra gamla klubborna som gjordes i persimmonträ och som oftast blänkte i olika nyanser av whiskybrunt.

Man ville dricka upp dem.

Jag är inte så sentimental att jag är helt kocko. Klart golfen ska vidare in i rymden. Det läggs miljarder dollar på utveckling av ny golfutrustning och allra mest pengar läggs på utveckling av drivers.

Känna träffen

Får du in en fullträff där som tillverkare, som Callaway med Big Bertha, så kan du ha guld i frukostfilen resten av livet. Så mycket pengar finns att tjäna eftersom massor av golfare byter driver varje ny säsong.

På grund av att de vill kunna ta fram den, kasta en blick på sina avundsjuka kamrater, greppa den, och en gång på kanske tio känna den där träffen som fortplantar sig ner i armarna, och se bollen flyga två meter längre än med den gamla plåtklumpen som nästan ny står och samlar damm i garaget.

Det är seriöst sjukt och lite charmigt på samma gång.

Själv läste jag med förtjusning ett test i tidningen Svensk Golf för ett tag sedan där två gamla proffs hade spelat nio hål, dels med helt ny utrustning, dels med gamla smidda järn och riktiga träklubbor.

Pussade god natt

Det skilde inte så mycket som man kunnat tro, något slag bara och jag njöt när jag såg det.

Tog fram min gamla favorit, en kastanjebrun John Letters, pussade den och sa: ”God natt.”

Det blir ingen ny driver det här året heller.

Martin Strömberg

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN