”Antonio är förtvivlad”

SPORTBLADET

Särskilt team knyts upp för att hjälpa speedwaystjärnan tillbaka

Antonio Lindbäcks familj gör nu allt för att hjälpa speedwaystjärnan tillbaka till glädjen i livet.

Ett särskilt team med specialister ska styra in 22-åringen på rätt spår igen.

– Antonio behöver få tillbaka tron på sig själv, säger pappa Ola till sportbladet.se

Dagen efter det dramatiska beskedet att en av Sveriges största speedwaytalanger lämnar sporten efter att för andra gången på relativt kort tid åkt dit för rattfylleri har stödet från speedway-Sverige vällt in till familjen i Avesta.

– Det är många människor som har ringt och uttryckt sitt medkännande. Det känns förstås väldigt bra, säger pappa Ola Lindbäck.

Via sin pappa tackar Antonio för alla vänliga ord.

– Jag har förmedlat det som sagts och det värmer Antonio. Det är lätt att tro att allt är nattsvart i ett sånt här läge och alla tycker att man är en knäppis.

– Det han behöver allra mest just nu är just kärlek från sina nära. Han har varit här hos oss i dag och fått lite mat av mamma och tillsammans har vi diskuterat hur vi ska gå vidare.

Redan under dagen har familjen kontaktat människor i idrotts-Sverige för att bygga upp ett team med kompetena personer runt Antonio, som kan underlätta en väg tillbaka som människa.

Psykologer och specialister med kunskap om alkoholmissbruk ska försöka knytas upp för att finnas som bollplank till Antonio.

– Han behöver få hjälp med att få tillbaka tron på sig själv och sitt liv. Ett sånt arbete måste även inkludera det här med alkoholen.

Inom en vecka kommer svaren från det blod- och urinprov som togs av Antonio på akuten efter polisjakten i Avesta i söndagsnatt.

Döms Lindbäck för rattfylleri riskerar han fängelse.

– Han är förtvivlad över det som hänt, säger Ola Lindbäck.

Vad händer nu de närmaste dagarna?

– Vi har sedan tidigare planerat en liten tripp tillsammans, Monika (mamma), jag och Antonio. Det kan kanske vara skönt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway