Ensam stjärna mot västlagen

SPORTBLADET

Sportbladet träffade NBA:s största stjärna: "Jag är redo"

BOSTON. LeBron James tog på egen hand sitt Cleveland Cavaliers till NBA-final.

Nu siktar superstjärnan, som redan nämns i samma andetag som Michael Jordan, på att lyfta sitt spel ytterligare.

– Jag är i väldigt bra form, säger han till Sportbladet.

Han var en vida omtalad talang redan innan sin första NBA-match. Under sin rookiesäsong etablerade han sig som en av ligans största stjärnor.

Och efter ett par makalösa uppvisningar under förra säsongen anses LeBron James nu vara värdig att jämföras med legendarer som Michael Jordan.

En del att fundera på

”King James” största ögonblick hittills kom i våras, i den femte semifinalen mot Detroit. Han gjorde då 48 poäng, han fixade 29 av lagets sista 30 poäng och avgjorde dramat som gick över dubbla overtimes.

– En av de bästa prestationerna i NBA:s historia, sa expertkommentatorn Marv Albert.

Sportbladet följde LeBron James och hans Cleveland mot Boston Celtics i den sista träningsmatchen inför NBA-premiären. James gjorde 17 poäng och bjöd bland annat på en ruggig dunk, men Cleveland föll och har en del att fundera på inför säsongen efter fem förluster på sex försäsongsmatcher.

”Gör mitt bästa”

– Vi måste få ordning på laget, annars kommer vi att bli blåsta av banan i premiären. Så enkelt är det. Vi måste framför allt få ordning på försvaret, säger LeBron James.

22-åringen togs hårt av Celtics försvar, men han börjar bli van vid uppvaktningen.

– Så har det varit de senaste säsongerna, faktiskt. De vet vilken typ av spelare jag är, att jag gör mitt bästa varje kväll. Hela vårt lag får vara berett på det, men det är inget vi oroar oss över. Vi vet att vi är ett väldigt bra lag.

Vilken form är du i just nu?

– Jag är i form, jag är redo. Jag har varit i form sedan... förra oktober (skratt). Jag har knappt varit ledig sedan dess. Jag är i bra form, säger James.

För 29 NBA-lag är det naturligtvis dåliga nyheter. Med en het LeBron James är Cleveland Cavaliers ett lag att räkna med, oavsett resultaten under försäsongen.

Cleveland inledder NBA-säsongen med hemmamatch mot Dallas i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket