Skadefri Söderling klar för semifinal

SPORTBLADET

I semifinalen väntar Ivan Ljubicic

Efter två säsongsstarter kantade av skadeproblem är Robin Söderling äntligen skadefri – på torsdagen blev han klar för semifinal i Dohas ATP-turnering.

– Det roligaste av allt är att jag känner mig helt bra, säger han.

För två år sedan spolierades stora delar av försäsongsträningen på grund av en knäskada som förföljde honom under stora delar av säsongen.

Förra året fick han skjuta upp tävlingssäsongen på grund av en spricka i menisken, men i år har den 22-årige Tibrosonen fått precis den säsongsuppladdning han önskat.

– Jag känner mig helt fräsch i kroppen. Att vara skadefri är a och o, det spelar ingen roll hur bra du är, har du inte hälsan kan du inte spela och göra resultat. Det är nästan det roligaste att det känns helt bra nu, det var en lång tid som jag hade ont i kroppen och nu känns det verkligen bra, säger Söderling till TT.

Bra har det också sett ut i årets första ATP-turnering i Qatar. Söderling har ägnat det drygt två månader långa uppehållet åt ovanligt mycket fysträning – och känner sig starkare än på länge.

– Rent fysiskt känner jag mig i jättebra form. Jag känner mig sugen nu, det här uppehållet känns som ganska nödvändigt. Nu börjar det om igen med en jättelång säsong.

Kanske är han även på väg mot sin bästa.

På torsdagen blev han klar för semifinal efter att ha slagit ut tredjeseedade cyprioten Marcos Baghdatis i kvartsfinalen med 6–3, 6–2.

– En bra match, den bästa så här långt. Framför allt servade jag bra, tidigare har det väldigt blåsigt och kallt i de andra matcherna, nu var vädret bättre och då blir det lättare att spela bra, säger han.

I semifinalen på fredagen väntar världsfemman Ivan Ljubicic, Kroatien.

– Det kommer självklart bli en tuff match. Men spelar jag som idag tror jag att jag har en bra chans.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis