Lite tur och han kunde ha badat i champagne

SPORTBLADET

Magnus Petersson som vann EPT i Köpenhamn i helgen kan nu addera fem miljoner kronor till sin bankrulle.

Han kan leva lyckligt ett bra tag framöver så länge han inte får hybris och spelar bort alltihop.

En spelare som utmärker sig positivt bland alla tomtar lägger man på minnet. Jag har spelat mot Magnus men det enda jag kommer ihåg är att han är en trevlig prick. Att jag inte kommer ihåg när eller var är ett tecken på att han inte var så duktig på den tiden.

Kanske är han vassare i dag, men det är långt ifrån säkert.

Sämsta starthanden

Standardavvikelsen i poker är stor. Och i turneringar är den gigantisk. Att vinna en nyckelpott kan vara värt miljoner. Magnus var all-in med tre gubbar kvar. Han hade sju-två, den sämsta starthanden man kan ha. Han drog ut motståndaren som hade ess-nio. Vinsten i den potten innebar skillnaden mellan seger och tredje plats – 3,5 miljoner kronor.

Kontrasterna mellan 1,5 miljoner och noll är större än mellan 1,5 och 5 miljoner. Stefan Maglicic sålde sitt café i Halmstad för att få bankrulle till pokern.

Han har i ett års tid hållit sig flytande, men han har ännu inte blivit rik. När han vann ett sponsorpaket på några EPT-turneringar kom han i extas. Han skulle ta Europa med storm. Hans äventyr började dock med en rejäl bad beat.

Maglicic lyckades hamna på fel flygplats när han skulle åka till tävlingen i Dublin. På så sätt åkte han ut ur turneringen innan den började. Till Köpenhamn kom han därför ännu mer laddad och kompisarna hängde med för att heja.

Vann inte oförtjänt

Första dagen gick som en dans och inför dag två låg han på tionde plats av de 177 som var kvar av startfältets 400. En otrevlig mix av orutin och otur skickade ut honom på sextionde plats.

Minsta lilla tur och hyran hade varit betald för resten av året. Ytterligare lite mer tur och han hade kunnat bada i champagne. Så små är marginalerna.

Jag påstår inte att Magnus Petersson är en dålig spelare, men att hans motståndare inte ville göra en deal när de var två kvar säger en hel del.

Jag påstår inte heller att Magnus vann oförtjänt, men om 1 048 576 unga smarta killar singlar slant tjugo gånger så har vi till slut en vinnare.

Ken Lennaárd

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker