Jonsson kom undan med skadad handled

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det gjorde fruktansvärt ont”

Andreas Jonsson kom till VM-tävlingen i Wroclaw med en skadad axel.

Han lämnade den med en skadad handled.

– Röntgenplåtarna visade i alla fall att min vänstra handled inte är bruten.

Oturen grinade Andreas Jonsson i ansiktet i polska Wroclaw. Efter en godkänd start med fem poäng på tre heat, trots smärtor i en axel, ledde Jonsson sitt fjärde när Leigh Adams vurpade och heatet startades om.

I omstarten hade Jonsson en tuff kamp med Nicki Pedersen på första varvet och hakade i Pedersens cykel i slutet på rakan där farten är drygt 100 kilometer i timmen.

– När jag märkte att jag inte hade kontroll över cykeln ville jag bara komma av den. Det är inte så kul att se staketet komma allt närmare i den hastigheten, sade Jonsson i telefon från sjukhuset till TT.

Jonsson lyckas också komma av cykeln som studsade ut över skyddsstaktet. Själv gjorde han en volt i luften innan han landade. Direkt efter vurpan klagade Jonsson på smärtor i en handled.

”Fruktansvärt ont”

– Det gjorde fruktansvärt ont i hela kroppen direkt efter vurpan. Efter ett tag så släppte en del men jag har fortfarande ont, förutom i handleden gör det ont i nacken, sade Jonsson.

Ambulansen hämtade Jonsson på banan och tog honom till sjukhus i Wroclaw där han röntgades medan tävlingen pågick.

De polska läkarna konstaterade att Jonsson inte hade brutit handleden men några ledband var uttänjda.

Hur länge Jonsson kommer att bli borta från speedwaybanorna efter skadan vet ingen. Klart är i alla fall att han inte kommer att medverka i Dackarnas hemmamatch mot Hammarby på tisdag. Jonsson hoppas dock kunna köra nästa VM-deltävling som avgörs i Eskilstuna den 26 maj.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN