Wessberg debuterar i Solheim Cup

SPORTBLADET

”En dröm sedan jag var liten”.

Foto: Linda Wessberg.

Det blev fyra svenskor i Solheim cup-laget efter att kaptenen Helen Alfredsson delat ut sina frikort.

Redan klara Annika Sörenstam och Sophie Gustafson får sällskap av Maria Hjorth och överraskningen Linda Wessberg.

Om ”Mimmi” Hjorth – efter sin fina form med bland annat en andraplats i British Open – var det självklara valet var Linda Wessberg det oväntade.

– Att komma med i Solheim cup-laget har varit en dröm sedan jag var liten. Att det sedan är på hemmaplan gör saken bara ännu större, sade Wessberg till TT i samband med tävlingen på Barsebäck tidigare i månaden.

Göteborgsspelaren, som har måndagskvalat på USA-touren med blandad framgång i år, höll sånär på att ta sig in i laget via Europarankingen, men efter två tävlingar utanför de tio bästa i augusti såg drömmen ut att ha försvunnit.

Men så ringde Helen Alfredsson upp.

– Linda blev otroligt glad. Jag tycker att valet inte var så svårt, trots att hon är debutant. Jag tycker om hennes spelsätt. Hon är aggressiv och har fantasi när hon spelar, och har betydligt mer spel i sig än hon ibland visar, sade Alfredsson.

Det tredje frikortet gick till danskan Iben Tinning, som är tillbaka efter mammaledighet.

– Hon grät nästan när jag berättade det, medan Mimmi Hjorth redan hade bokat resa. Haha, så överraskad blev hon, sade Alfredsson.

Solheim cup-veteranen Carin Koch – som varit med i de fyra senaste tävlingarna – fick inte en plats i laget, trots att Alfredsson hoppades in i det sista.

– Jag ville verkligen ha med Carin, men hennes spel har inte fungerat. Jag gick med henne lite i Barsebäck, jobbade med hennes sving, men det känns inte rätt att ta ut henne och hoppas på att hennes spel ska lossna under Solheim. Den pressen vill jag inte lägga på henne, sade Alfredsson.

Lagtävlingen mellan Europa och USA avgörs på Halmstads GK 14-16 september.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf