Sörenstams skräckras

SPORTBLADET

”Statistiken har varit bedrövlig”

Här är siffrorna som får Sörenstam att svettas.

Färre träffade fairways, färre greenträffar – och tre slag till på snittscoren.

– Statistiken har ju varit bedrövlig, säger stjärnan.

Siffrorna som Sportbladet har tagit fram är skakande. Att snittlängden på Annika Sörenstams drive skulle sjunka efter ryggskadan är förståeligt.

Men det är inte allt.

Siffrorna talar också sitt tydliga språk när det gäller träffsäkerheten – och vad den har för betydelse på Sörenstams snittscorer på LPGA-touren.

Känner sig ringrostig

– Statistiken är bedrövlig, egentligen. Jag träffar inte lika många fairways och greener, jag har mycket att jobba med, säger Sörenstam, som berättar i en SVT-intervju att hon känner sig ringrostig.

– På sätt och vis är det kul också, förut gick allt som på räls, rakt fram. Nu måste jag nästan börja om från början och jobba mig in i det.

Frustrationen över spelet märks tydligt på den egna tävlingen, Scandinavian TPC, som Sörenstam vunnit två år i rad.

I går gick det mesta snett och Sörenstam lyckades inte göra en enda birdie på hela rundan.

Till slut blev det tre över par, sju efter ledande Laura Diaz totalt och en delad 14:e plats inför helgens avslutande rundor.

– Förhållandena var perfekta, och det kändes jättebra på rangen i morse. Men ingenting hände där ute, jag lyckades inte. Tur att det bara är fredag, säger Sörenstam till TT.

Tappade humöret

Under fredagsrundan höll annars kyliga Annika Sörenstam till och med på att bryta av en klubba över knät.

– Nja, det var mest en frustrationsgrej. Jag behöver ju den klubban. Jag behöver coola ner mig lite nu, säger Annika Sörenstam.

Pelle Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf