Mellanstick: online-SM, döden och annat

SPORTBLADET

Dan Glimnes pokerteori

Mycket har hänt under de gångna två veckorna. Svenska Poker­förbundet har genomfört sitt online-SM som drog fler deltagare än Cosmo­pols ”SM” tidigare i höst, och några ­gratulationer är på plats: främst till Kristian Ejvegård Eklund från Motala som vann huvudturneringen i NLH med 2?666 deltagare. Och till blott 18-årige Joakim Jägerving som tog två av de sex titlarna, i mörkpoker och fixed-­limit hold’em!

Dessutom utsträcker jag ytterligare ett grattis, till svenska proffset Bosse ”Legato” Sehlstedt som borta i Macao knep den hedrande andraplatsen i ”High Roller Hold’em”-turneringen på den asiatiska pokertouren.

Vi fick därmed ännu en svensk miljonpluskronorsnotering, åtminstone innan Skatteverket skickar inbetalnings­talongen till honom…

Och nej, jag missade själv online-SM eftersom jag var bortrest i Mexico och på ­Kuba. Tyvärr finns det ännu inte några kasinon eller pokerrum i Mexico, även om en lagändring är på gång; men på Kuba lyckades jag efter planering, mutor och diverse bestyr ordna ett möte med en babalawo, en präst i den lokala santería-religionen, och få köpa en ékuelé till min samling av föremål med knytning till tärningarnas och gamblingens kulturhistoria.

Det kommer att bli en sevärd utställning på ett museum i sinom tid…

En legend borta

Och för bara några dagar sedan avled David ”Chip” Reese, endast 56 år gammal. Han var en av de riktigt, riktigt stora, med tre WSOP-armband varav ett i prestigetyngda H.O.R.S.E-turneringen i förra årets VM-serie, en självklar plats i pokerns Hall of Fame, och med ett förflutet i poker på så höga nivåer att vi andra får näsblod där – samt, enligt ryktet, inspelade 20 miljoner dollar under sin karriär. Heder åt en sådan ärrad pokerkrigares minne!

Tillbaka till teorin

I åtta lektioner har jag granskat några olika tekniker för att stjäla mörkarna och potten; men om en nu till exempel stöldhöjer före floppen och en annan som svar flatcallar för att arrangera ett eget stöldförsök? Då handlar det om bäst läsning av situationen, och kyligast nerver – lite som en revolverduell på Main Street i vildavästernfilmerna.

Därför ska jag i kommande avsnitt ta upp hur du som omväxling försvarar dina mörkar!

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker