Grönholm jagar VM-titeln

SPORTBLADET

Solbergs avåkning öppnar för finländaren

Antalya, Turkiet (TT-AFP)

Marcus Grönholm gjorde vad han skulle.

PG Andersson mer därtill.

Nu drömmer de två om varsin VM-titel i rallyt.

Det var en nordisk uppgörelse som ser ut att sluta med finsk seger. Norrmannen Petter Solbergs avåkning på 15:e specialsträckan gör att finländaren Marcus Grönholm har segerläge och sätter viss press på Sebastien Loeb i sammandraget.

Solberg, med fem sträcksegrar innan olyckan var framme, ska försöka laga sin bil till söndagens avslutning men får ändå tio minuters tidstillägg för att han inte slutförde 15:e sträckan och inte körde 16:e alls. Det gör att Grönholms seger är nära, nu har han drygt två minuters ledning före landsmannen Mikko Hirvonen inför söndagens tre avslutningssträckor.

En seger i VM-deltävlingen i Turkiet är nödvändigt för Grönholm om han ska kunna förstöra segerfesten för skadade fransmannen Sebastien Loeb. Loeb leder med 35 poäng totalt men har brutit armen och finns inte med i turkiska VM-rallyt.

I JVM-klassen körde PG Andersson upp sig från elfte plats till ledning under lördagen. Svensken leder också totalt före landsmannen Patrik Sandell, nia i Turkiet inför söndagens avslutning. En deltävling återstår (Wales) efter Turkiet.

TT