08 Stockholm tog sista platsen i A1

SPORTBLADET

Norrköping spelar i A2 – trots seger i kväll

08 Stockholm knep den kvarvarande platsen i fortsättningsserien A1 när den sista omgången av basketligans grundserie avgjordes.

Stockholmarna vann borta mot Jämtland med 91–83 och sällar sig därmed till de fem lag som sedan tidigare var klara för spel i A1.

För Norrköpings del räckte det inte med bortasegern, 87–71, mot Södertälje. I och med att även 08 Stockholm vann får Norrköping pröva lyckan i A2 när basketligan nu delas upp i två serier.

Grundseriens vinnare blev Solna, som i sista omgången snuvade de svenska mästarna Plannja på förstaplatsen. Det krävdes tre förlängningar för att skilja de båda SM-finalisterna från i våras åt. Till slut vann hemmalaget Solna med fem poäng, 133–128, en liten revansch för finalförlusten förra året. Solnas Jerome Coleman blev stor matchvinnare med 44 poäng och 17 returer.

I fredagskvällens övriga matcher blev det bortaseger för Akropol mot Sundsvall, 81–79, och för Gothia mot Öresundskraft, 80–72. I Uppsala vann däremot hemmalaget Sallén mot Ockelbo med 89–86.

Lagen tar nu med sig poängen från grundserien in i de båda fortsättningsserierna, där det ska avgöras vilka lag som går vidare till utslagningsfasen.

I A1 spelar Solna, Plannja, Sundsvall, Jämtland, 08 Stockholm och Öresundskraft. I A2 möts Norrköping, Sallén, Gothia, Akropol, Södertälje och Ockelbo.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket