Full satsning är enda alternativet

SPORTBLADET

TV-krönika Nils Paulsson

Men kan de inte fråga nåt annat?

Inte den frågan en gång till!

Med Peter Jihde och André Pops har ”Hur känns det”-tv flutit som en svallvåg över Sverige. Som en känslostorm, som sakta vridits ur.

För ibland har det ju blivit lite tradigt.

Men i går saknades känslorna.

Eurosport var enda kanalen som sände DN-galan direkt – och vilken sändning sedan.

Wariners superlopp på 400, Musse som åter igen brädade Gärderud, 2,35 av Holm – och så vidare. Arrangörernas upplägg av grenarna gav ett spännings­crescendo som får oss att längta till VM i Osaka.

Men någonting var inte där.

Intervjuerna.

När Susanna Kallur slagit Michelle Perry för första gången i år sprudlade glädjen. Men i stället för segerintervju kom ett hastigt reklamavbrott.

Med 17 dagar till VM skulle vi behövt firma Pops eller Jihde. För hur kändes det egentligen, Sanna?

Eurosport

kommer att sända friidrotts-VM i ungefär samma utsträckning som SVT. Direktsändningar, och höjdpunktsrepriser däremellan. Vid sidan av Anders Borgström och Stefan Olsson kommer Malin Ewerlöf Krepp ta plats. Motståndarlaget SVT ställer upp med beprövade Hård, Karlsson, Gärderud, Häggström och Erica Johansson. Det känns som det är avgjort på förhand.

Med de världartister Sverige har på fri-idrottsarenorna krävs världsartister bakom tevesändningarna också. Full satsning är det enda som gäller. Och då spelar det ingen roll att sändningstiderna betyder natt, eller mitt på dagen.

Frånvaron av Peter Jihde kommer inte att betyda så mycket. Vad som krävs är en Jacob Hård i toppform, och en Jonas Karlsson som fortsätter att visa att han född in i fri-idrottsvärlden.

En Karlsson-krönika i friidrott är trots allt något helt annat än en Karlsson-krönika i fotboll.

Bäst