Friidrott

Bianca Salming: Jag vill bli bäst i världen

Av: 

Adam Bäck

SPORTBLADET

Valde bort hockeyn - nu svensk mästare

Under söndagen vann hon SM-guld för F17 i mångkamp.

Börje Salmings dotter berättar om pappans betydelse och målet med karriären.

– Han hjälper mig att sänka kraven på mig själv, säger Bianca Salming till Sportbladet.

Bianca Salming, 16, tävlar för Täby IS och i söndags vann hon SM-guld i femkamp. Det var en jämn tävling där hon slutade endast 14 poäng före tvåan.

– Jag var lite extra nervös eftersom jag visste att det var tuffare motstånd än vanligt. Jag brukar vinna med flera hundra poäng.

Tidigare har hon kombinerat både hockey och friidrott men för några år sedan tog hon beslutet att satsa allt på friidrotten.

– Pappa ville egentligen inte att jag skulle spela hockey, han tänkte att det skulle bli för mycket uppmärksamhet då. Men jag har alltid tyckt att friidrott varit det roligaste så när jag för några år sedan bestämde mig för att börja satsa ordentligt var det inget svårt val.

Börje är ofta på plats

Att vara dotter till en stor profil och idrottsstjärna kan innebära mycket uppmärksamhet. Men Bianca Salming tycker att hennes pappa hjälpt henne på många sätt.

– Förutom att han ställer upp och skjutsar mig överallt har han också varit bra på att hjälpa mig att hantera press. Jag sätter väldigt höga krav på mig själv men pappa har alltid betonat att det viktigaste är att ha roligt. Sen är det kul att han ofta är på plats vid mina tävlingar.

I augusti väntar utomhus-SM i Söderhamn. Men innan dess hoppas Bianca kvalificera sig till vad som kan bli det största äventyret hittills i karriären, juniorvärldsmästerskapet i Colombia.

– Upprepar jag samma resultat som förra året kommer jag att få åka dit.

Bianca Salming ser juniorvärldsmästerskapet som ett delmål i karriären. Vad som är slutmålet är självklart.

– Jag vill vara med i de största tävlingarna som OS och VM som senior. Jag vill bli bäst i världen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott