Sportbladet

VM-guld direkt för Tove Alexandersson

SPORTBLADET

Hon var petad i mixedstafetten, men när hon väl fick starta fixade hon ett guld.

Tove Alexandersson vann sprinten på skidorienterings-VM, och Josefine Engström och Erik Rost fixade var sitt brons.

VM-medaljerna fortsätter att ramla in för Sverige i norska Hamar. Premiärdagen ordnade duon Engström och Rost brons i mixedstafetten, och när de individuella tävlingarna tog vid med sprint hamnade tre svenskar på pallen.

Högst fick Tove Alexandersson kliva, efter att ha utklassat resten av fältet och vunnit med hela 48 sekunders marginal ner till tvåan Audhild Bakken Rognstad från Norge.

"Det är väldigt mycket, men jag har gjort ett jättebra lopp, haft perfekt fokus och flyt hela vägen. Det var bara till näst sista kontrollen som jag blev lite osäker och kanske tappade fem sekunder. I övrigt har jag åkt jättebra, och formen känns fantastisk", säger Alexandersson till Orienteringsförbundets webbplats.

Josefine Engström och Erik Rost fick ytterligare var sitt brons. Engström var i mål 53 sekunder efter Alexandersson, och Rost fick nöja sig med tredjeplatsen bakom Andrej Lamov, Ryssland, och Stanimir Belomazhev, Bulgarien.

VM fortsätter på torsdagen med långdistans.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet