Skid-VM i Falun 2015

Svenskhoppens VM-start i fara

Av: 

Petra Thorén

Emilia Cederholm

SPORTBLADET

Anna Haag och Daniel Richardssons tävlande på VM kan vara i fara. Svenskhoppen har drabbats av luftvägsinfektion och hålls nu isolerade.

Under tisdagen är det tänkt att de svenska distansåkarna ska anlända till Falun och börja förberedelserna för hemma-VM. Men både Anna Haag, 28 och Daniel Richardsson, 32 tvingas skjuta upp sin ankomst. Anledningen är att de just nu hålls isolerade för luftvägsinfektion.

Och nu kan deras VM-start vara i fara.

– Både Anna och Daniel har en förkylning som de fick strax före tävlingarna i Östersund. Där följer vi förloppen. Vi ser hur dagen ser ut, de är hemma och isolerade just nu. Vi fattar beslut om de ska komma hit i dag senare under dagen, säger landslagsläkaren Per Andersson under en presskonferens.

Anna Haag ska från början ha haft en känning i luftrören men som sedan har utvecklats till lättare förkylning.

Skiathlonen främst i fara

På lördag kör både damerna och herrarna skiathlon. 15 respektive 30 kilometer, det är ett rejält kraftprov och innebär att Haag och Richardsson riskerar att missa just den tävlingen.

– Det måste vi ta med i beräkningen. Vi måste ta hänsyn till att det är ett långt VM och det är många distanser som är aktuella för båda dessa åkare. Det är mycket som måste bakas in i ett beslut om de ska starta eller inte, säger Per Andersson till Radiosporten.

Både Anna Haag och Daniel Richardsson stod över helgens VM-genrep i Östersund.

”Kan inte ge några svar”

Under tisdagsförmiddagen la Anna Haag ut en bild med text på Facebook:

”Ibland blir det inte som man tänkt sig, men är det något det senaste året har lärt mig så är det hur mycket man kan vinna på att ha tålamod. Som låten från början av 2000-talet från The Streets - "just try stay positive"(skippa att lyssna på det deppiga överhänget som skuggar hela låten dock!!). Kan inte ge er några svar på något egentligen men finner mycket pepp och jä**lar anamma i Ellie Gouldings Burn och som det här klassiska uttrycket: "It ain't over until fat lady sings". Nu kör vi ut av bara den!!”, skriver svenskan som är kvar hemma.

Här är hela VM-programmet - dag för dag

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Skid-VM i Falun 2015

ÄMNEN I ARTIKELN

Skid-VM i Falun 2015

Daniel Rickardsson

Emil Jönsson

Anna Haag

Skid-VM

Längdskidor