Andra raka majorn för McIlroy

SPORTBLADET

”En magisk sommar”

Foto: REUTERS

LOUISVILLE. Andra raka majortiteln och tredje raka tävlingssegern.

Rory McIlroy fullständigt äger golfvärlden just nu.

– Jag vet inte om jag någonsin kommer ha en lika bra sommar igen, för den har varit magisk, otrolig och helt fantastisk, säger 25-åringen.

Segern såg för en stund att glida honom ut händerna i går.

Rory McIlroy, som gick ut i ledning, hade tappat flera slag på de inledande hålen och då sett flera motspelare gå både om och förbi, och ett tag var han plötsligt hela tre slag bakom täten. Ytterligare en stund senare var allt dock som vanligt igen.

Nordirländaren gjorde en viktig eagle på hål tio som återigen gav honom ny känning på täten och när arton hål till slut var spelade stod sedan den ödmjuke världsettan där som ensam segrare igen.

Hysterisk form

– Jag började rundan osäkert, men eageln på tian var enormt viktig. Den förändrade allt, säger han.

Vi har ju liksom sett det förut, både förr och nyligen.

McIlroy vann US Open 2011, hans första major. Han vann PGA-mästerskapen 2012 och han vann även British Open så sent som för tre veckor sedan. Och nu vann 25-åringen, som uppenbarligen är i en hysterisk form just nu, alltså PGA-mästerskapen igen och tog sin totalt fjärde major. Och det efter att ha vunnit ännu en stortävling, WGC Bridgestone Invitational, så sent som för en vecka sedan.

– Jag försöker ta ett litet steg i taget och de nästa två målen är att ta en "Career Grand Slam" och att bli den mest framgångsrike europeiske golfaren någonsin. Nick Faldo har sex majors, Seve (Ballesteros) fem... Och med Augusta om åtta månader hoppas jag vinna en titel till och då ha en karriär-grand slam. Sedan tar vi det därifrån, säger McIlroy med ett skratt.

”Ren och skär klass”

Sedan hyllar han Rickie Fowler och Phil Mickelson, som gick i bollen före och som lät Rory och Bernd Wiesberger slå ut från tee på det sista hålet samtidigt som dem så att det inte skulle bli becksvart på grund av det långa spelavbrottet tidigare på dagen.

– De kunde bara låtit oss stå där och gjort det svårt för oss i mörkret, men de visade hur otroligt stora idrottsmän de är. De visade ren och skär klass och jag tackade dem efteråt, säger den nu fyrfaldige majorvinnaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf