Vann 8 miljoner – ger bort alltihop

SPORTBLADET

Därför behåller Olivier, 33, inte en krona: ”Hon spenderar bättre...”

Foto: Jonas Blomquist
Olivier Busquet

BARCELONA. Han vann åtta miljoner – men behåller inte en krona.

Amerikanske EPT-vinnaren Olivier Busquet kan ha världens just nu lyckligaste fru.

– Hon får allt, säger han till Sportbladet Poker.

Olivier Busquet har vunnit över 30 miljoner kronor, men har aldrig tagit hem en stor internationell pokerturnering. I går kom den efterlängtade revanschen under EPT:s Super High Roller-turnering i Barcelona med ett inköp på över 40 000 kronor. Efter att ha passerat stjärnor som Martin Jacobson och Sam Trickett ställdes han till slut mot bästa kompisen Daniel Colman – som så sent som i augusti spelade in sanslösa 102 miljoner kronor i den legendariska One Drop-turneringen. Busquet tog tidigt kommandot över spelet och efter några timmar stod han som vinnare. En minst sagt efterlängtad förstaplats som gav nära 900 000 euro.

"Ingen jag står närmare"

– Det känns så bra. Jag har väldigt många andraplatser i EPT så att vinna här känns underbart. Daniel är nog den bästa heads up-spelaren i världen men allt kan hända, säger han till PokerStarsblog.com och fortsätter att berätta om vänskapen till Colman

– Det här är speciellt. Vi har känt varandra väldigt länge och det finns ingen pokerspelare som jag står närmare. Vi vara bara glada för varandra och jag tycker inte synd om honom efter allt han vunnit.

Olivier Busquet, som fyller 34 år i morgon, är ett välkänt ansikte i pokercirkusen, men har ett förflutet som lovande basketspelare och börshaj på Wall Street. Han kan även skryta med en examen i filosofi. Till skillnad från sin bästa kompis Daniel Colman är han utåtgående och svarar på alla frågor från journalisterna.

"Kommer ta ett tag att spendera"

När Sportbladet Poker träffar honom står han och småpratar med vänner vid finalbordet där hans EPT-trofé står. Han ser utmattad men nöjd ut. Kanske glad över att inte längre vara den ständiga tvåan.

– Nu ska jag ut och fira, säger han.

Vad ska du göra med vinstpengarna?

– Jag ska ge bort allt.

Till vem?

- Till min fru, jag ger bort allt jag vinner till min fru. Hon vet att hon spenderar pengarna bättre än jag.

Du måste ha världens lyckligaste fru just nu.

– Ja haha. Det kommer ta ett tag för henne att spendera en miljon euro. Hon kommer bli glad. Det här den största vinsten någonsin för mig. Men det är jag som ska vara lycklig, vi har varit gifta i tre år och hon är fantastisk.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker