”Jag är inte nöjd”

SPORTBLADET

Hector missade pallen i Åre

ÅRE. Sara Hector var bara 21 hundradelar från pallen.

Men det blev ingen ny succé för 22-åringen i Åre.

– Det var svårt att hålla tankarna borta, säger hon.

Sara Hector tog sin första pallplats i världscupen när hon var tvåa i Åre innan jul. Svenskan följde sedan upp med en seger i tävlingen efter.

Tillbaka i Åre hade Hector chans på en ny pallplats. 22-åringen låg fyra efter det första åket – bara 21 hundradelar från pallen.

– Det vill jag inte tänka på. Det är skönt att veta det, jag vet det ju och det är klart jag kommer att försöka allt jag kan, sa hon inför andra åket.

”Kan inte tagga till”

Hector missade dock chansen och slutade sjua.

– Jag är inte nöjd med andra åket. Jag skulle kunna åka så mycket bättre. Det är lätt att vilja väldigt mycket när man är i en sådan situation, säger hon och fortsätter:

– Jag vet hur kul det är att vara på pallen och jag ville verkligen det så det var svårt att hålla tankarna borta. 

Anna Fenninger vann före Nadia Fancini och Eva-Maria Brem. Frida Hansdotter blev näst bästa svenska på en elfteplats. Jessica Lindell Vikarby slutade på en 18:e plats och Maria Pietilä Holmner på en 19:e.

– Jag gjorde ett väldigt bra förstaåk, det var lite åt rätt håll. Andra åket var inte alls bra. När det blir lite tuffare och svårt underlag kan jag inte riktigt tagga till som jag önskar. Jag står bara där uppe och tänker "puh, hur ska jag ta mig igenom det här?". Men jag tar i alla fall med mig lite ljudpunkter från första, säger hon.

Fenninger leder nu totala världscupen 45 poäng före Tina Maze.

– Jag måste vänta på att hon gör misstag. Hon kan vinna i slalom också och jag är inte så bra där så jag försöker samla energi för att försöka vinna fler tävlingar den här säsongen. Det kommer att vara tajt till slutet och vi har en tuff fajt, säger österrikiskan. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint