UFC-profil riskerar få livstids fängelse

Av: Petter Öhrling

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3
Christy Macks inlägg på Twitter.

Jonathan ”War Machine” Koppenhaver, 32, misshandlade sin flickvän brutalt och gömde sig för polisen.
Nu riskerar den förre UFC-fajtern livstids fängelse.
Han står anklagad för 32 brottspunkter, däribland mordförsök och kidnappning.

Jon ”War Machine” Koppenhaver.
Jon ”War Machine” Koppenhaver.

Den 12 augusti skrev Sportbladet om hur skandalomsusade MMA-fajtern Jonathan Koppenhaver gömde sig för polisen efter att ha misshandlat sin flickvän Christy Mack, 23.
På sitt Twitterkonto berättade Mack om terrorn:
– Han tvingade mig att klä av mig och duscha framför honom, sedan släpade ut mig och slog mig i ansiktet. Jag minns inte hur många gånger jag blev träffad, jag vet bara om skadorna. De inkluderar 18 brutna ben runt mina ögon, min näsa är bruten på två ställen, jag saknar tänder och flera andra är krossade, skrev Mack och fortsatte:
– Jag har också flera sår från en kniv han hämtade i köket. Han tryckte in kniven på flera ställen som min hand, mitt öra och huvud. Han sågade också av stora delar av mitt hår med den slöa kniven, skrev Mack.

Anklagas på 32 punkter

Häromdagen infann sig Koppenhaver i en rättssal i Las Vegas där han anklagades för 32 brottspunkter, däribland mordförsök och kidnappning. Om han döms för brotten riskerar han livstids fängelse.
Koppenhaver sitter just nu häktad i Las Vegas och fallet kommer att gå upp i domstol den 17 oktober, enligt mmajunkie.com.

Känd från dokusåpa

Enligt distriktsåklagaren Steve Wolfson återhämtar sig Christy Mack fortfarande från sina skador men kommer att finnas med och vittna mot Koppenhaver.
Amerikanen är känd från realitysåpan ”The Ultimate Fighter” och gjorde två matcher i UFC, världens största MMA-organisation, mellan 2007 och 2008. Efter att ha fällt opassande kommentarer i sociala medier sparkades han från ligan. Hans kontrakt med organisationen Bellator revs efter de nya anklagelserna. Han har inte gått en match på drygt ett år. 

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN