”Han borde få Bragdguldet”

avJonas Blomquist

Dan Glimne hyllar Jacobson efter vinsten i poker-VM

Martin Jacobson är Sveriges första världsmästare i poker.

Och supersvensken tackar Dan Glimne för vinsten.

Det var Sportbladet Pokers bloggares bok ”Pokerhandboken” som fick honom att börja spela.

– Det är så att man rodnar. Han borde få ”Bragdguldet”, säger Dan Glimne.

Foto: POKERSTARSBLOG
Dan Glimne, pokerprofessor.

Sveriges pokerprofessor, Dan Glimne, satt uppe hela natten och följde VM-dramat från Las Vegas framför datorn. När Sportbladet Poker ringer upp honom är han lyrisk.

– Det här är svensk pokers big bang, det största som någonsin hänt.  Tyvärr kommer de aldrig dela ut något bragdguld till pokerspelare. Men skulle det vara möjligt ser jag honom som klar vinnare, säger han och fortsätter:

– Det var otroligt spännande och Martin gav aldrig upp. Vilken fighteranda! Han är kapitalismens rovdjur vid pokerbordet.

Trodde du på Jacobsson innan finalbordet började?

– Jag hade tre favoriter, Jacobsson, Mark Newhouse och Jorryt van Hoof. Men jag trodde mest på Martin, han är den största pokertalangen vi fått fram.

Martin berättar att han började spela poker på grund av din bok ”Pokerhandboken. Hur känns det?

– Det är så att man rodnar, med lycka och allt möjligt. Det känns stort att man har varit med och påverkat en hel pokergeneration och att jag är en liten liten anledning till att han nu sitter som världsmästare i poker.

Hur tror du Martins liv kommer se ut de närmaste månaderna?

– Du, den killen har gratis drinkar resten av livet. I ”Amazon room” på  Rio Casino i Las Vegas hänger det bilder på alla världsmästare. Nästa år kommer Martin Jacobsson finnas där, det är overkligt. Han är odödlig i pokerhistorien och har vunnit det största som går att vinna och dessutom fått pokervärldens respekt.

Kommer det bli en ny pokerboom i Sverige nu?

– Förhoppningsvis! Jag hoppas att Martin kommer till Sverige och ställer upp i olika PR-sammanhang. Han är verbal och smart och ställer han upp framför kamerorna samtidigt som aktörerna på marknaden gör sitt jobb kan det ske. Men allt måste samverka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker