Massas karriär kan vara över

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Läget stabilt – men skadan på vänsterögat kan sätta stopp för tävlandet

Färdigtävlat Felipa Massa hazr tävlat klart för i år. Det är också osäkert om han någonsin kommer att kunna tävla igen. Skadan på vänsterögat kan sätta stopp. FOTO: VIASAT MOTOR och SCANPIX

Felipe Massas säsong är över.

Det säger läkarna – som ännu inte vet om karriären är över.

– Vi kan inte säga hur hans öga har reagerat, säger doktor Robert Veres.

I dag fick Felipe Massa besök av Ferraris president Luca di Montezemolo, Ferrariföraren är nedsövd och kommer troligen att väckas i morgon.

Då ska Ferraris teamchef Stefano Domenicali vara på plats tillsammans med Felipe Massas familj.

– Det viktigaste just nu är Felipe blir helt frisk. Sedan får vi diskutera vem som ska ta över hans cockpit, säger Ferraris president.

Fortfarande allvarligt

Läget är fortfarande allvarligt och det är ännu inte säkert om F1-föraren blir helt återställd.

– Det finns goda tecken, säger doktor Robert Veres enligt motorsporttotal.

– Men han har inte öppnat ögonen än, när han har varit vaken har det handlat om huruvida han kan röra vissa kroppsdelar.

Han förklarade att Felipe Massa inte rört händer och fötter själv utan att läkarna utfört vissa övningar för att se på hans reaktioner.

– Han kan inte kommunicera, men det är för att han är nedsövd, säger läkaren som inte kan svara på när han kommer att väckas.

– Det kan hela tiden tillstöta nya komplikationer. Läkarna analyserar dagligen hans tillstånd och därefter bestämmer vi när han ska väckas.

Flyttas till Paris

Tanken är att Felipe Massa ska förflyttas till ett sjukhus i Paris under den här veckan, men det är ännu förtidigt att säga vilka men han kan komma att få.

– Det är omöjligt att säga någonting, det kan hända att han inte får några men alls, men det får vi se på framstegen, dag för dag och månad för månad, säger läkaren.

– Det finns tecken som tyder på att hjärnan är lite svullen, men vi är inte allt för oroade. Däremot kan vi inte säga än i vilket tillstånd hans vänstra öga är. Det är för tidigt.

Doktor Robert Veres kan inte heller säga om Felipe Massa kommer att kunna tävla igen.

– Det är för tidigt att säga någonting om framtiden när det gäller hans racing. Men säsongen är med största sannolikhet över.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1