Boxningsmästare strypt – frun gripen

SPORTBLADET

Ex-mästaren Arturo Gatti misstänks ha strypts med selen till en handväska

Förre boxningsmästaren Arturo Gatti, 37, är död. Polisen misstänkar att hans fru Amanda Rodrigues, 23, ströp honom i sömnen.

– Det finns inte en chans att hon skulle klara av att döda en man av den storleken, säger Amandas syster Flavia enligt Montreal Gazette.

Förundersökningsledaren Moises Teixeira berättar för AP att han är övertygad om att Amanda Rodrigues agerade på egen hand. Teorin är att Gatti, som var en framgångsrik weltervikts-boxare, ströps när han låg och sov, kraftigt berusad. Kroppen hittades lördagen den 11 juli i en semesterlägenhet i Brasilien.

– Undersökningen är inte färdig men vi tror att hon genomförde detta ensam, säger Teixeira.

Vittnen såg paret bråka

Amanda Rodrigues hävdar att hon hittade sin make död på morgonen och att hon då trodde att han hade tagit livet av sig. Vittnen berättar att de såg paret bråka under en middag kvällen före. Polisen har inte hittat några spår efter inbrottstjuvar och de elektroniska larm som finns har inte gett några utslag. Rodrigues advokat Celio Avelino:

Frun sitter i kvinnofängelse i väntan på rättegång

– Hon är bräcklig, tunn och ung. Hur skulle hon kunna döda en boxningsmästare? frågar sig Avelino.

– När hon vaknade antog hon att han hade tagit livet av sig, men hon hade inget med det att göra.

Enligt rapporterna gifte sig paret 2007, förhållandet var länge stormigt och fyllt av svartsjuka. Sedan tio månader var paret föräldrar till en liten son. Rodrigues sitter nu i ett kvinnofängelse i väntan på rättegång.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning