Tennis

Sverige tvingas spela inför tomma läktare

Av: 

Daniel Sjöberg

SPORTBLADET

”Det är tråkigt”

Thomas Johansson kan få spela inför tomma läktare.
Thomas Johansson kan få spela inför tomma läktare.

Sverige tvingas spela Davis Cup-matchen mot Israel inför tomma läktare.

Det beslöt fritidsnämnden i Malmö på onsdagen efter en omröstning.

Ett beslut som Svenska Tennisförbundets ordförande Stefan Dahlbo har förståelse för.

– Men det är klart att det är tråkigt, säger han till sportbladet.se.

Sverige möter Israel i Davis Cup den 6–8 mars och ska då försöka ta sig vidare till andra omgången, men förbundskapten Mats Wilander och hans spelare får göra det utan publikens stöd. Det beslöt fritidsnämnden i Malmö på onsdagen efter en omröstning där Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vann med en rösts övervikt, skriver TT.

– Det är klart att vi gärna hade spelat inför publiken, men det där är ett beslut som kommunen och polisen får ta. Vi är bara glada att den sänds i TV8, säger Stefan Dahlbo till sportbladet.se.

Vad betyder det för spelarna att spela inför tomma läktare?

– Det är alltid roligare att spela inför fulla läktare, men jag tror att de är så pass fokuserade på att vinna så att det inte ska spela någon roll.

Matchen kommer att spelas i Baltiska Hallen där det finns plats för 4000 åskådare. Att det nu blir tomma läktare beror på att matchen klassas som en högriskmatch på grund av planerade protestaktioner mot Israel. Dahlbo vill inte rikta någon kritik mot fritidsnämnden för deras beslut.

– Det finns så många dimensioner i det här att det är svårt att ha någon sådan uppfattning. Nu siktar vi på att gå vidare och då blir det troligen en hemmamatch mot Ryssland.

Johansson närmar sig spel

Chanserna att Sverige ska lyckas ökar något av beskedet att Thomas Johansson är på bättringsvägen efter sin fotskada. Han kommer att vara med på träningslägret inför matchen och om foten håller för den ökade belastningen så kan det bli spel.

– Det går åt rätt håll och har faktiskt lossnat rejält sista veckan och jag har fått ett lyft. Jag blir fortfarande öm i foten men klart bättre än för en vecka, tio dagar sedan, säger han till Tennis.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis