På väg bort från F1

SPORTBLADET

Bourdais kan ersättas av Jaime Alguersuari

Sebastien Bourdais är på väg bort från F1.

Han kan ersättas av Jaime Alguersuari.

Sebastian Bourdais. FOTO: AP

Enligt den franska facktidningen ”'Auto Hebdo” får Sebastien Bourdai en sista chans i Toro Rosso på Nürburgring i helgen. Är han lika intetsägande då som han varit tidigare så är hans tid i stallet över.

De förare som kan tänkas ersätta honom är de båda som var bäst placerade i GP2 förra säsongen, Giorgio Pantano och Bruno Senna, men mest snackas det om den 19-årige spanjoren Jaime Alguersuari. Han är trea i World Series och testförare för de båda Red Bullteamen sedan hans Brendon Hartley hoppat av uppdraget.

– Det finns en möjlighet att jag kör för Toro Rosso, men jag har inte fått något besked än, säger Alguersuar till spanska AS.

– Men det mest realistiska är att jag tar det steget först nästa säsong. Jag behöver fler kilometer i en F1:a och mer erfarenhet och då är det bättre att jag förbereder mig för nästa år. Men naturligtvis kan allt hända.

Loppet på Nürburgring kan även vara det sista för Nelson Piquet Jr, det har länge ryktats om att Renault vill byta ut honom eftersom han inte levererar och nu är schweiziska Blick inne på samma linje. De skriver att den franske testföraren Romain Grosjean ska ersätta honom. Han har kört F3 och GP2 de senaste säsongerna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1