Avstängd – men nu styr han laget med sms

Publicerad:
Uppdaterad:

”Galne Gunnar” stoppar man inte så lätt

Damhandbollstränaren Gunnar Prokop, 69, stängdes av i tre år efter att ha sprungit in på planen och tacklat en motståndare.

Men ”Galne Gunnar” lurar man inte så lätt.

Nu styr han laget ändå – med sms.

Den smått bisarra händelsen inträffade den 29 oktober i Champions League-mötet mellan österrikiska Hypo Niederösterreich och franska Metz.

I slutskedet, vid ställningen 27–27, bröt Metz ett anfall och startade en kontring för ett segermål. Svetlana Ognjenovic satte full fart framåt, men stoppades bryskt – av Hypos tränare Gunnar Prokop, som klev in på planen och gav Ognjenovic en rejäl brösttackling.

När spelet kom igång återstod bara fyra sekunder, klockan rann iväg och resultatet stod sig matchen ut.

”Gå igenom med psykolog”

Straffet för Gunnar Prokops tilltag lät inte på sig – europeiska handbollsförbundet EHF valde att stänga av honom från all europeisk handboll i tre år och Prokop sa:

– Jag slutar som tränare och kommer att gå igenom det här med en psykolog. Jag kan fortfarande inte förstå varför jag gjort det här.

Det visar sig nu bara vara tomma ord. Enligt vad norska Dagbladet erfar styr Prokop hur laget ska skötas via mobiltelefonkontakt med lagledarna i hallen. Han sköter inte träningarna, men har i praktiken all makt över laguttagningar och taktik.

”Har påverkat oss”

Norska Hypo-målvakten Therese Pedersen är fåordig om skandalen, men säger att stämningen i laget är tryckt:

– Det har varit lite kaotiskt. Jag blev väldigt chockad när det hände, för sånt ska ju inte ske. Efteråt har vi spelat dåligt, så jag tror nog att det har påverkat oss. Vi försöker att inte tänka på det, men det finns ju där hela tiden, säger Pedersen till Dagbladet.

Hypo Niederösterreich bestraffades med att tappa poängen man fick i mötet mot Metz. Det franska laget fick dock inte segern utan fick bara en poäng.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN