Bekräftar intresset - klubben vill förlänga efter succén

avJohan Flinck, Petra Thorén

Publicerad:

GELENDZJIK. Succé och mål i VM.

Nu fick Werder Bremen förlänga med vänsterbacken Ludwig Augustinsson – samtidigt som andra klubbar visar intresse.

– Presterar man bra i ett VM och gör mål så höjs ju marknadsvärdet, säger Ludwig Augustinsson

Ludwig Augustinsson hade aldrig gjort ett mål i den blågula tröjan innan han slog till mot Mexiko i går, inte ens i ungdomslandslagen.

– Jag har bara satt en straff i i straffläggningen i U21-finalen (2015). Det är helt galet, säger målhjälten dagen efter gruppsegern.

Hundratals sms

Galet var det också i telefonen efter matchen.

– Telefonen sprängdes nästan.

Hur många sms hade du?

– Det var några hundra. Jag har jobbat igenom dem som står mig närmast. En del andra hade jag inte hört av på flera år.

Han blir berörd av den uppmärksamhet som VM-framången skapat hittills hemma i Sverige.

– Man ser videos från Ullevi, Tele 2 Arena, Kungsträdgården och ser att alla våra fans följer oss, säger Ludwig Augustinsson.

Det är inte bara fansen som har koll på vänsterbacken. Efter en stark debutsäsong i Bundesliga med Werder Bremen har det ryktats om att Premier League-klubbar som Fulham skulle vara på jakt efter honom.

– Det finns anbud och det gäller att känna vad som är rätt, säger han själv.

Men det kan i stället bli en (rekordtidig?) förlängning med Bremen.

– Jag har tre år kvar, men de vill gärna att jag ska stanna längre. Klubben ringde i går efter matchen, men agenten tar hand om allt sådant och vi får ta det efter VM, säger han.

Inte givet att stanna

Att stanna i Werder Bremen är ett alternativ, men inte givet.

– Bremen vill verkligen behålla mig till varje pris. De vill att jag ska stanna längre än det avtal jag har nu och diskussioner kommer att föras när vi kommer hem från VM. Men det är inget jag tänker så mycket på nu. Men jag trivs bra i Bremen och känner att jag kan utvecklas mer, men allt kan hända i fotboll, säger han.

Ludwig Augustinsson har tidigare haft tålamod. Han kom till IFK Göteborg från Brommapojkarna, utvecklades där innan han tog steget vidare till FC Köpenham och gjorde tre säsongen innan han flyttade till Tyskland.

– Det gäller att ha lite is i magen. Och det gäller att ta de rätta besluten och det blir ett sådant i sommar. Det finns anbud och det gäller att känna vad som är rätt, säger han.


Här startade sagan om Toivonen och Berg

Ola Toivonen och Marcus Berg – två Värmlandspôjkar med samma sorts bakgrund, referenser och erfarenheter? Inte alls.

Den ena är chefssonen, den självlysande barnstjärnan som fick förbundskaptensögon på sig redan som åttaåring. Den andra är bonnläppens grabb, den undanskymda ädelstenen som var nedgrävd långt ute i barrskogen.

Erik Niva har besökt platserna som har format landslaget. Det här är en av totalt fyra delar i artikelserien som du hittar här!

Dagens tv-höjdare 28 juni 00:21

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM