Internationella stortävlingen till Stockholm

Foto: Lynne Sladky/AP/TT
Britten Jessica Mendoza under 2016 års deltävling i Miami Beach. Arkivbild.

avTT

SPORTBLADET

Nu står det klart att den internationella stortävlingen i ridsport, Global Champions Tour, kommer till Stockholm 13-16 juni nästa år.

Tävlingen blir ett årligen återkommande evenemang på Stockholms stadion fem år framåt.

Sverige och Göteborg stod som arrangörer till ridsport-EM förra året, och redan nästa år får Stockholm en ny stortävling i hästhoppning, nämligen en deltävling i prestigefyllda Global Champions Tour.

"Stockholms stadion ger en imponerande inramning, ett historiskt vingslag och har även på senare år visat sig ge bästa förutsättningar för stora arrangemang, säger Johan Pagerup", vd på Sport & Evenemang och ansvarig arrangör, i ett pressmeddelande.

Förutom deltävlingen i Global Champions Tour kommer även konceptet "Stockholm Horse Week" att utvecklas. Det blir bland annat ungdomstävlingar och en internationell dressyrtävling redan nästa år.

"Vårt mål är att ständigt locka stora globala evenemang till Stockholm. Det finns ett väldigt stort hästintresse i Stockholmsområdet, därför känns det extra spännande att kunna presentera Global Champions både för stockholmarna och samtidigt locka hit en internationell publik", säger Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S).

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport