Robin Söderling tar timeout: "Hälsoskäl"

Av:  Anton Johansson/TT

Robin Söderling, 37, tar timeout som kapten för det svenska Davis Cup-laget i tennis.

Anledningen är hälsoskäl, meddelar svenska tennisförbundet i ett pressmeddelande.

Robin Söderling har tidigare varit sjuk i utmattningssyndrom. Han har under 2022 upplevt återkommande symptom och väljer därför att i förebyggande syfte ta en timeout från kaptensuppdraget för att prioritera sin hälsa och sin familj”, skriver förbundet.

Söderling, som har varit kapten sedan januari 2020, ersätts under resten av 2022 av Johan Hedsberg, som var Söderlings företrädare.

PLUS: Charles, 75: ”DET är bättre än gymmet”


”Det är Svenska tennisförbundets och Robin Söderlings önskan och förhoppning att han återvänder som kapten 2023, förutsatt att hans hälsa tillåter det”, skriver förbundet.

Sverige har för andra året i rad kvalificerat sig till den prestigefyllda tävlingens gruppspel som spelas 13–18 september. Sverige spelar i samma grupp som Argentina, Italien och Kroatien. Lagen möter varandra över två singlar och en dubbel i bäst av tre set.

Ettan och tvåan i respektive grupp går vidare till slutspelet, som avgörs i spanska Málaga 21–27 november. Där väntar kvartsfinaler, semifinaler och final.

Robin Söderling. Arkivbild.
Robin Söderling. Arkivbild.
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.