Pannie Kianzad förlorade UFC-möte i Las Vegas

Vissa förluster är ödesmättade och kan sänka hela fortsatta karriärer.

Andra är bara det jävligaste man har varit med om.

– Jag kan inte tänka att det här är slutet. Det är bara början. Kan inte ens vara ledsen. Jag var så nära, säger Pannie Kianzad.

Pannie Kianzad gick in leende med flaggan höjd över sitt huvud i Las Vegas men fick lämna oktogonen med en mycket tung förlust mot Raquel Pennington.

– Jag trodde att jag hade vunnit två ronder men det tyckte uppenbarligen inte domarna så skit samma. Inte något man kan göra åt saken. Det är så små marginaler på högsta toppen så vad fan ska man göra?, säger Pannie.

Hon vann första ronden klart. Blev pressad hårt men kom med moteld i de två sista ronderna. En match som kunde dömts i princip hur som helst.

– Jag hatar att vara så nära. Då vill jag hellre förlora helt chanslös.

– Jag är ändå otroligt glad. Jag har gått fyra-ett i matcher på ett år. Det är otroligt svårt att göra. Men jag och mitt team har många tuffa matcher framför oss.

”Största potentialen i Skandinavien”

– Jag ska så klart inte tänka att nu har jag förlorat en match, nu är mitt liv slut och jag kan lika bra lägga mig ner. Jag måste bara bli bättre. Jag kan inte ge upp allt.

Det var en förlust mitt i Pannie Kianzads jakt på UFCs bantamvikttitel. En förlust som stoppar upp jaktlyckan för ett tag men förmodligen inte för alltid.

Domarsiffrorna 29–28 gånger tre säger precis hur jämn matchen var men inte exakt vad som skilde de två fajterna åt.

Möjligtvis kan man hävda att Pennington oftare kom till en del lägen där hon dominerade utan att ändå kunna avgöra. Hon pressade oftare Pannie mot buren, men större var absolut inte skillnaden.

Ett bakslag. Givetvis, men absolut inte slutet.

– Jag tycker fortfarande att jag har den största potentialen i Skandinavien, säger Pannie.

– Just nu är det bara att äta. Sen får vi starta om.

Kan fortfarande nå titeln

Toppen i damfajting är inte jättestor. Pennington lär få en stor match snart men oavsett om hon vinner den eller förlorar kommer Pannie vara en naturlig utmanare för henne om hon blir mästare.

Blir hon inte mästare har Pannie Kianzad visat att hon är värd att tas på allvar som en av världens bästa kvinnliga fajters.

I natt gick det åt helvete, knappt, men ändå helt fel.

Pannie Kianzad har varit med om värre personliga motgångar än så. Orkar hon bara komma igen har hon fortfarande titeln inom räckhåll.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN