Edvardsen: Måste höja sig om de ska med mig på semester

Bara tre mål på elva matcher.

Men Victor Edvardsen kommer inte kopiera den omdiskuterade Marbellaresan för att få igång målskyttet.

– Nej, om någon i Djurgården ska hänga med mig på semester måste de höja sig, säger Edvardsen med ett leende.

Det uppmärksammade nyförvärvet Victor Edvardsen har inte riktigt fått igång målskörden under inledningen av allsvenskan. I matchminut 31 mot Varberg hade 26-åringen ett gyllene tillfälle att öka på sin statistik när anfallaren stegade fram till straffpunkten men Fredrik Andersson läste Edvardsen och räddade.

– Det suger att missa en straff men vi vinner med 4–0. Jag och Sead övar på straffar varenda jävla träning, jag bytte hörn nu det ska man aldrig gör, säger Edvardsen.

Vilket betyg ger du dig själv efter första delen av säsongen?

– Jag börjar känna att jag är mer delaktig i spelet och kommer i ytor som gör oreda som när vi gör 1-0 och jag hittade Hampus med en djupledsboll. Jag är jävligt kritisk mot mig själv men jag gör grejer i matcherna som är ganska bra.

Ingen ny kompisresa till lyxkusten

Förra säsongen noterades Edvardsen för 16 mål i Degerfors. Under ett landslagsuppehåll åkte Edvardsen och dåvarande anfallskollegan Nikola Djurdjic på en uppmärksammad kompisresa till Marbella för att få målskyttet att lossna för båda. Nu väntar nästan en månads matchuppehåll i allsvenskan men Edvardsen kommer inte bjuda med någon lagkamrat i Dif för en favorit i repris på den spanska lyxkusten.

– Nej, då måste de höja sig lite om de ska med mig på någon resa, säger Edvardsen och skrattar.

– Skämt åsido, jag ska på en semester imorgon. Sen blir det Göteborg och vila upp sig med familjen. Det är bara att borra ner huvudet och köra. Målen kommer komma om man jobba hårt.

Hur bra känns det att gå på uppehåll med en 4–0-seger?

– Riktigt bra, hade vi torskat så hade det varit nattsvart. Vi ska vara med upp i toppen och då måste man gasa på och vinna sådana här matcher.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.