Zverev tvingades bryta semifinalen i svåra smärtor

Uppdaterad 2022-06-04 | Publicerad 2022-06-03

På väg mot en klassisk holmgång mot Rafael Nadal.

Då stukade Alexander Zverev foten så illa att han tvingades bryta semifinalen i Franska öppna och tacka för matchen på kryckor.

– Att se honom gråta där är så jobbigt, säger Rafael Nadal.

Alexander Zverev och Rafael Nadal var på väg mot vad som skulle kunna ha blivit en historisk holmgång.

I första set räddade båda spelarna mängder av setbollar och Rafael Nadal lyckades lösa en mäktig vändning från 2–6 till seger 10–8 i tiebreak – efter 91 minuter.

Andra set fortsatte sedan i samma anda. Spelarna bröt varandras serve gång på gång. Zverev hade chansen att gå fram till 5–2 men i stället slog han tre dubbelfel och förlorade sin serve. Till slut var det ändå press på Rafael Nadal som tvingades hålla sin serve för att kämpa fram ett nytt tiebreak. I samma stund som han gjorde klev Alexander Zverev snett så illa att foten vek sig helt.

Tysken skrek ut sin smärta och blev liggande i gruset länge innan han försvann in i katakomberna.

– Så fruktansvärt brutalt, säger Maria Strandlund Tomsvik i Kanal 9.

När han kom ut haltade han fram på kryckor och tackade för matchen.

”Skriker ut sin smärta”

Ett antiklimax av sällan skådat slag.

– Jag är väldigt ledsen för hans skull. Alexander spelade en otrolig turnering. Jag vet hur mycket han kämpar för att vinna en grand slam. Och jag vet att han inte kommer vinna bara en grand slam, han kommer vinna flera, säger Nadal direkt efter matchen.

En holmgång som alltså pågått i över tre timmar utan att man färdigställt två set.

– En supertuff match, det är en av de tuffaste utmaningarna som finns på touren när han spelar på den här nivån, fortsätter Nadal.

Det var otäcka bilder som kablades ut.

– Det gör ont i hela kroppen, hur han skriker ut sin smärta, då förstår man allvaret, säger Jonas Björkman och fortsätter:

– Jag är rädd att det kan vara en lång väg tillbaka.

För Rafael Nadal väntar nu ännu en final i Franska öppna. En chans att vinna en 14:e titel i Paris. I finalen möter norrmannen Casper Ruud.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln