Berlins besked – nära comeback efter knäskadan

Här är Sandvikens glädjebesked inför toppmötet med Edsbyn:

Daniel Berlin är tillbaka i träning efter knäskadan.

– Jag spelar inte i kväll, men sedan vet man inte, säger storstjärnan.

Här ser du alla matcher i elitserien

Den 9 november drabbades Sandvikens AIK av värsta tänkbara skadesmäll. I stormötet med Villa Lidköping bentacklades Daniel Berlin av Joel Broberg, som fick rött kort och två matchers avstängning för förseelsen. SAIK:s lagkapten ådrog sig skador på både menisk och bakre korsband, men inte så allvarliga att operation har krävts.

Tack vare ett knäskydd är Daniel Berlin nu på väg tillbaka. I går gjorde mittfältsstjärnan sin första träning på is efter smällen.

– Det är ett rejält skydd, men jag är glad att jag kan åka skridskor utan att lida så mycket, säger Berlin, som efter bentacklingen fick en ursäkt av Joel Broberg.

– Det går fort, och det är klart att man inte alltid hinner, men när man ser situationen i efterhand inbillar jag mig att han kan dra undan benet om han vill.

”Vill spela så fort som möjligt”

Om bara några träningar hoppas Daniel Berlin vara redo för match igen. Med knäskyddet kan skadan inte förvärras, så för SAIK-kaptenen handlar det om att kunna hantera smärtan.

– Jag vill spela så fort som möjligt, säger Berlin, som däremot utesluter en chockcomeback i kvällens hemmamatch mot Edsbyn.

– I kväll spelar jag inte, men sedan vet man inte. Vi har ju inte en så stor trupp heller, så jag petar ju ingen om det är så att jag bara är med och spelar lite grann i början.

Håller sig undan

Med ”oersättlige” Daniel Berlin satt ur spel har SAIK beslutet att hålla lagkaptenen borta från en ledarroll runt matcherna.

– Vi har kommit överens om att jag ska hålla mig undan för att andra ska kliva fram och ta ansvar. Då behöver inte jag sitta med och peppa och komma med idéer, säger Berlin.

– Ingen är oersättlig, det tycker jag är viktigt att säga. Spelar inte jag tar någon annan platsen. Det är inte så att föreningen läggs ner om inte jag spelar. Det står alltid folk på tur.

Inför kvällens möte ligger topptippade Sandviken och Edsbyn på sjätte respektive sjunde plats.

– Vi har hemmaplan och jag hoppas att vi kan bjuda upp till en bra match. Edsbyn är alltid tuffa och man såg mot Villa att de är bra och disciplinerade. Jag gissar att det blir ungefär samma matchbild nu, säger Daniel Berlin.

Sandviken–Edsbyn är en av fem matcher i bandyns elitserie i kväll. Se samtliga på Sportbladet Play.

Daniel Berlin, här jublandes med lagkamraten Albin Airisniemi under förra säsongen.
Daniel Berlin, här jublandes med lagkamraten Albin Airisniemi under förra säsongen.
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.