Felfritt Sverige klart för OS-final i lagtävlingen

Svenska succén fortsätter i hoppning

Sverige höll för favorittrycket i hästhoppningens lagtävling.

I kvalet red samtliga svenska ekipage felfritt – och gick bäst av samtliga länder.

Nu väntar final på lördag klockan 12.00.

I den individuella hästhoppningen kammade Sverige hem silvret, fjärdeplatsen och femteplatsen. Därför klev svenskarna in i lagtävlingen som en av de stora förhandsfavoriterna – och höll för favoritskapet.

Den japanska kvällen hade knappast kunnat inledas på ett bättre sätt. Henrik von Eckermann och hans King Edward inledde för Sverige, och blev det första ekipage att rida felfritt. von Eckermann och King Edward klarade dessutom tidsangivelsen, 82 sekunder, utan större problem. Ridningen förde Sverige upp i ledning direkt från start.

– Det var en perfekt runda. Och för mig var det viktigt. Jag hade en dag när jag fick svälja besvikelsen i det individuella, säger von Eckermann, fyra senast, till TT.

Ingen svensk har rivit i OS

Malin Baryard-Johnsson och Indiana fortsatte på inslagen väg, red felfritt och under tidsangivelsen. Därmed fortsatt blågult i topp med ett ekipage vardera för varje land kvar i tävlingen.

Silvermedaljören från den individuella tävlingen, Peder Fredricsson, gick ut sist med All In. Ekipaget red också felfritt och i rätt tid, vilket gör att Sverige nu är klart för final. Detta som enda land utan fel i kvalet.

– Vi är ett samspelt team, vi har hållit på länge tillsammans, säger von Eckermann till TT.

Resultaten innebär också att ingen svensk hoppryttare rivit en enda gång hittills i OS. En svit laget hoppas kunna hålla även efter lördagens final.

Finalen i lagtävlingen startar kl 12.00 på lördag.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll Medaljligan OS 2021

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.