VM-kval i fotboll

Sveriges startelva mot Tjeckien – Isak och Kulusevski på topp

AVSLÖJAR: Så startar Sverige i VM-playoff – Anthony Elanga på bänken

Av: 

Linn Nordström

SPORTBLADET

Ska drömmen om VM leva vidare måste Sverige vinna kvällens match mot Tjeckien.

Enligt uppgifter till Sportbladet får Martin Olsson och Marcus Danielson chansen i Janne Anderssons startelva.

Anfallspar bildar Dejan Kulusevski och Alexander Isak.

Uppdatering: Robin Quaison frälste Sverige – klart för playoff-final

Förutsättningarna är enkla inför kvällens måstematch mot Tjeckien, det är vinna eller försvinna som gäller för Sverige. Det svåra den här veckan för Janne Andersson har varit att få ihop en backlinje.

– Jag kommer vara säker på startelvan ungefär klockan sju. Fram tills dess vill jag utvärdera och som jag alltid säger jag är ganska klar i huvudet, men jag vill alltid stämma av med det medicinska temat. Spelarna kommer få ett lag under kvällen och jag är tämligen säker på hur jag vill ha det, sa Andersson efter landslagets sista träning i går.

Förbundskaptenen har förståeligt haft en del att fundera på när det gäller den svenska backlinjen. Emil Krafth är avstängd och under onsdagskvällen meddelade förbundet att Pierre Bengtsson blixtinkallas efter att Ludwig Augustinsson blivit sjuk. Enligt uppgifter till Sportbladet får Marcus Danielson chansen som högerback, Martin Olsson startar till vänster och mittbackspar blir Victor Nilsson Lindelöf och Joakim Nilsson.

– Jag är inte speciellt orolig över försvarsspelet, vi har bra spelare på alla positioner. Spelarna har varit med i landslaget en längre tid och de vet exakt hur vi ska spela och försvara oss så det är jag inget jag är orolig över, svarade lagkaptenen Nilsson Lindelöf när frågan om backkrisen kom upp på gårdagens presskonferens.

På mittfältet ser det inte ut att bli några överraskningar. Albin Ekdal och Kristoffer Olsson får förtroende centralt med Viktor Claesson och Emil Forsberg på varsin kant.

Elanga startar på bänken

Zlatan Ibrahimovic kommer sitta på läktaren efter tre gula kort i VM-kvalet och Manchester United-talangen Anthony Elanga startar på bänken precis som Janne Andersson hintade om i början på veckan.

Det blir, precis som i senaste matchen mot Spanien, Dejan Kulusevski och Alexander Isak på topp.

– Jag tänkte redan för några månader sedan att jag skulle komma till den här samlingen och vara i bra form och jag känner att jag är i ganska bra form. Jag tycker det är väldigt kul att spela fotboll just nu, sa Dejan Kulusevski på sin presskonferens i går.

Den svenska startelvan mot Tjeckien om inget oförutsett sker under dagen:

Robin Olsen – Marcus Danielson, Victor Nilsson Lindelöf, Joakim Nilsson, Martin Olsson – Viktor Claesson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg – Dejan Kulusevski, Alexander Isak.

Matchen startar 20.45 och sänds på TV4 och C More.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bakom handbollens kulisser med Flinck: ”Är nära värva rivalens stjärna”

ÄMNEN I ARTIKELN

VM-kval i fotboll

Herrlandslaget i fotboll

Emil Forsberg

Zlatan Ibrahimovic