Öbergs kross i premiärloppet

”Var väldigt kul att åka”

IDRE. Hanna Öberg vann Sverigepremiären i överlägsen stil.

Men tvåan Johanna Skottheim känner vittring.

– Nästa gång är det min tur, säger hon.

I herrarnas premiär blev det en rysare där Sebastian Samuelsson slog Jesper Nelin med 1,1 sekunds marginal. I damernas fick vi se en maktdemonstration från den stora stjärnan Hanna Öberg.

Hon sköt felfritt (noll bom), åkte snabbt och vann till slut med 17,7 sekunders marginal ner till tvåan Johanna Skottheim.

– Jag fick inte så mycket rapporter under loppet. Jag hörde bara speakern säga att jag var fyra (sekunder) efter Johanna så då tänkte jag bara ”nu får du trycka på allt vad du kan för detta kan bli tajt”, säger Öberg efteråt.

Hur kändes det inför start?

– Jag var faktiskt nervös. När man såg killarna åka på tv:n i förmiddags så slog nervositeten till. Men det var väldigt kul att åka idag.

Varnar Öberg

Tvåan Johanna Skottheim sköt också felfritt, och trots att 17,7 sekunder till slut fattades för seger skickar hon nu en varning till landslagskollega Öberg.

– Tvåa i det här startfältet är riktigt bra, men så klart vill man helst vinna. Men jag sa till Hanna att nästa gång är det min tur!

Elvira fyra

Trea i loppet blev Markéta Davidová (Tjeckien).

Fyra blev lillasyster Elvira Öberg, 21. Hon var 54,2 sekunder bakom Hanna efter att ha skjutit två bom i sista, stående, skyttet.

– Kroppen känns bra. Jag är nöjd med åkningen, men det är ståserien som gör att totalen blir sämre, säger hon.

Vad säger du om att syrran krossar motståndet?

– Det är inte förvånande...

Mona Brorsson kom sexa, Linn person tolva och Anna Magnusson slutade på en 14:e plats.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.