Djurgården ska ha möte med Dick Axelsson

Vändningen efter beskedet: ”Det stämmer inte”

Publicerad:
Uppdaterad:
Dick Axelsson.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Dick Axelsson.

SPORTBLADET

Tidigare i veckan deklarerade Dick Axelsson, 33, att tiden i Djurgården är över.

Orsaken är att 33-åringen inte ska ha erbjudits något nytt kontrakt.

– Nej, det stämmer inte. Vi ska ha ett samtal i nästa vecka, säger sportchef Joakim Eriksson.

Dick Axelsson har spelat i Djurgården de tre senaste säsongerna.

Strax innan årets grundserie var färdigspelad berättade stjärnan för Sportbladet att han inte hade haft någon dialog med klubben och sportchef Joakim Eriksson om framtiden.

Tidigare i veckan deklarerade 33-åringen också på sociala medier att tiden i Dif var över.

Mitt mål var att vinna SM-GULD med DJURGÅRDEN men misslyckades. Och det är det som gör otroligt ont när jag nu tackar för mig efter 3 (5 totalt) säsonger i klubben”, skrev han på Instagram.

Axelsson, som är bosatt i Stockholm, har varit tydlig med att han gärna sett en fortsättning i Djurgården, men att han inte erbjudits någon kontrakt.

– Jag läste också att han (Jocke Eriksson) har pratat med dem som han vill ha kvar. Så det är vad det är, sa han i mitten på mars.

Ska träffas i nästa vecka

Enligt Joakim Eriksson är det emellertid inget som är spikat.

– Nej, det stämmer inte. Jag har inte haft mitt samtal med Dick än. Sen har Dick gått ut och sagt att han inte blir kvar i Djurgården. Jag kommer inte kommentera Dick förrän vi haft vårt samtal och det kommer vi ha i nästa vecka. Vi har inte haft möjlighet den här veckan, Dick och jag på grund av det funnits en del sjukdom i familjen och han har suttit i karantän, säger sportchefen.

Man kunde tolka det ganska tydligt från hans sida att det inte blir någon fortsättning. Men du menar att det inte är otroligt att han kan stanna?

– Jag säger ingenting. Varken bu eller bä, det ena eller det andra. Jag tänker inte kommentera det från min sida förrän jag har pratat med Dick och det har jag ännu inte gjort. Jag tänker inte kommentera vad Dick har sagt eller var jag och Djurgården står i frågan förrän jag pratat med honom.

Trotjänaren Henrik Eriksson har även han utgående kontrakt. Kring den hårt jobbande forwarden är sportchefen mer fåordig.

– Egentligen vad gäller alla spelare som har utgående avtal så kommer vi kommunicera successivt de närmsta dagarna och veckan hur det förhåller sig mellan oss och vilka spelare som inte kommer vara kvar i Djurgården av olika anledningar och vilka spelare det fortsatt kommer vara en dialog med.

Publicerad:

LÄS VIDARE