Svahn efter distanssegern: ”Inte vågat prata med honom”

TOBLACH. Hyllningarna har vällt in efter Linn Svahns succéstart i Tour de Ski.

Men efter segern i masstarten så finns det en person hon inte har vågat prata med. Lillebror Leo Svahn, 17.

– Nej, jag har faktiskt inte gjort det, säger hon med ett skratt.

Att Linn Svahn tog hem sprinten i schweiziska Val Müstair fick inte många att höja på ögonbrynen. Desto mer förvånande var det när hon tog hem masstarten efter taktiskt smart åkning.

– Hon vet sina styrkor och ingen annan i fältet är starkare än henne i avslutningen så det var smart kört, sa den norska skidlegendaren Marit Björgen till exempel i norska TV2:s sändning.

Försöker fokusera på racen

Och visst har det trillat in en hel del sms och reaktioner på sociala medier också. Det försöker dock den svenska stjärnan välja bort.

Brorsan Leo, systern Alva och Linn Svahn.
Brorsan Leo, systern Alva och Linn Svahn.

– Jag har försökt ha fokuset på att förbereda mig för racen och sen ta hand om mig efter racen, återhämta mig från de. Tiden går åt till att försöka prestera för varje lopp, säger hon och fortsätter:

– Men jag har ju pratat med mina närmaste. Fått lite sms och så och de har varit väldigt glada och imponerade. Det bästa jag fått var ett sms från en kompis som skrev att jag är inte förvånad men det är imponerande. Det var kul att höra. 

Brorsans tändvätska

Inför sprinten i världscuppremiären i Ruka så var det en annan typ av meddelande som fick Svahn att tända till. Det kom från lillebror Leo Svahn som ville hälla lite tändvätska på syrran.

Så hur har snacket gått syskonen emellan efter Linn Svahns första distansseger?

– Jag har inte vågat prata med honom efter det faktiskt. Jag har inte gjort det, säger hon med ett skratt. 

Om och när nästa seger i ett distanslopp kommer låter hon vara osagt. Chansen finns dock redan på tisdagen här i Toblach. Då väntar 10 kilometer klassisk stil med individuell start.

– Jag känner mig ganska trygg med läget jag är i just nu. Det gäller bara att fylla depåerna så är jag nog redo och hungrig imorgon. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.