Tilde Johansson undkom olyckan: ”Otäckt”

Tilde Johansson, 20, valde att sova på hotell efter Karlstad GP – och reste alltså inte hem med den minibuss som krockade med en lastbil.

– Det är otäckt, säger hon till Sportbladet.

Enligt längdhoppsstjärnan Thobias Montler kunde dessutom betydligt fler ha åkt med bussen.

Tilde Johansson.
Tilde Johansson.

Michaela Meijer, Gustaf Hultgren och Yannick Tregaro var i tisdags med om en våldsam bilolycka på väg hem från Karlstad GP. Initialt fördes alla tre till sjukhus, och medan Hultgrens tillstånd är allvarligt men stabilt är Meijer och Tregaro lindrigt skadade och har enligt svenska förbundskaptenen Karin Torneklint fått lämna sjukhuset.

Längdhopparen Tilde Johansson tränas av Yannick Tregaro och hoppade också under galan. Men hon valde att inte ta minibussen tillbaka med de andra.

– Tävlingen skulle sluta sent och jag hade sovit dåligt natten innan eftersom att jag precis kommit hem från lag-EM i Rumänien, så därför tänkte jag ta det lugnt och valde jag att sova på hotell i Karlstad, säger hon.

Hon nåddes av beskedet kring olyckan redan under tisdagskvällen, men fick vänta till onsdagen innan hon fick reda på att de drabbade var vid liv.

– Såklart blir man orolig, det är otäckt att det händer och såklart aldrig kul att höra att någon råkat ut för en olycka, säger hon.

”Kunde mycket väl varit fler”

Svenska längdhoppsstjärnan Thobias Montler, 25, klar för OS och även han en del av Tregaros träningsgrupp, fick veta om olyckan någon timme efter att den inträffat.

– Det är jäkligt tråkigt det som har hänt. Men med tanke på att det var en lastbil inblandad har de ändå haft tur som klarat sig så bra, säger han till Sportbladet.

Thobias Montler.
Thobias Montler.

Montler, som även han var nyligen hemkommen från lag-EM i Rumänien, tävlade inte själv i Karlstads GP. Men han poängterar att det är förvånande att så få åkte med i minibussen, säger han.

– Vi har pratat om det i träningsgruppen att det mycket väl kunde varit många fler inblandade. Det fanns flera stycken som kunde ha åkt med i den bussen.

”Är okej”

De två friidrottarna har fått besked om att deras tränare är okej och att han är på väg tillbaka till Göteborg. Fokus är dock att han får tid att återhämta sig, säger Montler.

– Jag har pratat med Yannick på sms. Det är klart det kommer påverka vår träning lite men i den här delen av säsongen löser vi det själva.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.