Elie hoppas göra en Veronneau

KARLSTAD. Färjestads nya kanadensare Remi Elie hoppas att göra som Max Veronneau, att via SHL ta sig tillbaka till NHL.

– Vi är bekanta från Ottawa och SHL är en av de bästa ligorna i världen och en smart väg till ett NHL-kontrakt, säger 27-åringen.

I lördags gjorde Remi Elie debut i SHL för Färjestad.

Han är tilltänkt att ersätta Jacob de la Rose som andrecenter i Färjestads lagbygge.

Och sett till debuten kommer Elie att slå väl ut för Färjestad. Han gjorde det så viktiga 2–0-målet i segern mot Leksand och blev liten matchhjälte.

Efter matchen var han trött, men lycklig och imponerad.

– Publiken ger mycket energi och det är en högre ljudnivå här i Sverige, skiljer sig mkt från Nordamerika. Publiken körde på hela matchen och Matt Tomkins eldade igång dem med fina räddningar. Det är lite annorlunda spel jämfört med i Nordamerika, säger kanadicken och fortsätter:

– Det är mycket struktur och jag fick inte så mycket tid på mig som jag trodde att jag skulle få, trots stor is. Mitt mål var ju Nilsson som låg bakom. Jag har sett på träningar att han kan hitta vem som helst på isen och är smart med pucken. Han gav mig en fin passning.

Remi Elie är ifrån Ottawa är draftad av Dallas en gång i tiden och på NHL-cvn finns fyra säsonger och totalt 107 matcher.

Remi Elie.
Remi Elie.

Vill gå samma väg som Veronneau

Och det är till NHL som han vill – igen. Han hade kört fast i Nordamerika och behöver en reset på karriären.

Han har planer på att göra en Max Veronneau och via en stabil säsong i Sverige väcka NHL-klubbarnas intresse

– Jag pratade med min agent inför den här säsongen och vi kikade på några alternativ. Mitt mål är att jag vill tillbaka till NHL. SHL är en av de bästa ligorna i världen och ett bra sätt att komma tillbaka till NHL. Jag är vän med Max Veronneau, vi är ifrån Ottawa, och han har tagit sig tillbaka till ett NHL-kontrakt via SHL.

Var Ryssland ett alternativ för dig?

– Nej, det ville inte jag och min flickvän. Inte som läget är just nu. Jag har en vän som åkte till KHL och han har sagt bra saker om ligan, men jag kände inte för att åka dit just nu. Vi får se hur det blir i framtiden. Jag är nöjd med mitt beslut att komma till Karlstad och kan tänka mig att fortsätta här.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.